OnePlus își face propriul Android ROM!

Publicat pe 4 feb. 2015 - 9:03 de Mîrzac Iulian

OnePlus One - Oxygen OSDeși au mai fost zvonuri până recent nu se știa nimic despre sistemul de operare pe care OnePlus se zvonea că-l va utiliza pe viitoarele telefoane pe care le va lansa. Zilele trecute a fost făcut public numele sistemului de operare: OxygenOS și între timp au apărut și câteva imagini cu modul în care va arăta. Este destinat utilizării pe OnePlus One, dar în special telefoanelor viitoare care vor fi lansate.

Cei de la GizmoChina oferă primele imagini cu interfața sistemului de operare. Folosește un design plat, va fi un sistem de operare bazat în continuare pe Android dar modificat de ei nu de altă companie. În acest moment Cyanogen având controlul update-urilor și modului în care evoluează, sau ce funcționalități va integra. Decizia vine și în urma problemelor pe care le-au avut cu Cyanogen la finalul anului trecut când compania anunța că Cyanogen MOD va fi disponibil în India doar pe telefoanele Micromax, decizie anulată de Cyanogen la acel moment.

Aplicațiile par grupate pe ecran în zone diferite după cum vedeți Games, Tools, pe fundal cu culoare specifică, dar eu bănuiesc că nu va fi ceva avansat ci doar ca un launcher nou.

Așteptăm informații noi despre ce funcționalități utile va oferi OxygenOS și cum veți putea schimba Cyanogen MOD cu OxygenOS.

Până atunci să vă bucurați de Android 5.o Lollipop care va veni ca update pe OnePlus One ;). Priviți teaser-ul direct de la companie. În maximum 1 lună ar trebui să vină.

Sursa 1, Sursa 2

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele disponibile pe website, dar cel mai mult îmi place să fac review-uri la noi gadget-uri disponibile pe piață. Facebook | Twitter

4 Comentarii până acum. Spune-ți părerea.

 1. andreea 04/06/2015 at 06:18 - Reply

  in sfarsit acum noul sistem de operare OxygenOS pentru OnePlus One a fost lansat. OxygenOS este numele d software si am vazut ca se poate descarca si de pe siteul lor . Genial. Cu siguranta va asigura update-uri mai rapide și o gamă de servicii mai bine integrate. Eu una o sa fiu super incantata la achizitionare.

 2. Bianu Gabriel 04/02/2015 at 13:58 - Reply

  Mai pe scurt, OnePlus isi face rost de un soft configurat/optimizat pe placul lor. O idee buna, pentru ca pot oferi telefoane nu foarte performante insa daca sunt optimizate bine vor rula perfect.

  • Mîrzac Iulian 04/02/2015 at 14:58 -

   Defapt al lor este destul de performant încât sa-i spui „telefon performant”.

Postează un comentariu: