Cyanogen reconsideră anunțul de a oferi exclusivitate pentru Micromax!

Publicat pe 5 dec. 2014 - 8:53 de Mîrzac Iulian

cyanogenSăptămâna trecută OnePlus lua în calcul renunțarea la sistemul de operare Cyanogenmod (sistem de operare Android modificat), care a ajutat primul lor smartphone OnePlus One să devină popular. Anunțul a venit ca urmare a deciziei Cyanogen de a oferi în India exclusivitate pentru sistemul lor de operare companiei Micromax, fără o notificare prealabilă.

OnePlus a fost lansat oficial în India săptămâna trecută, și avea planuri mari privind colaborarea cu cei care se ocupă de acest ROM, în special pentru că doresc update-uri în continuare. Momentan Cyanogenmod 11S folosește la bază Android KitKat 4.4.4, și evident că toată lumea își dorește Android 5.0 în continuare pe noile lor device-uri.

Când a aflat vestea OnePlus a declarat următoarele: „A fost surprinzător și dezamăgitor să aflăm că Cyanogen a decis să ofere drepturi pentru CyanogenMod exclusiv companiei Micromax, și este urât din partea lor că nu s-au ținut de promisiune”.

Astăzi Cyanogen a lansat un comunicat pe blogul companiei prin care confirmă că va respecta înțelegerea inițială cu OnePlus și vor colabora în continuare pentru a lansa update-uri OTA în continuare pentru telefoanele OnePlus One la nivel global inclusiv cele din India.

Încă nu știm dacă OnePlus va renunța sau nu la CyanogenMod pentru viitorul lor telefon însă este clar un risc pentru utilizatorii acestor telefoane în cazul în care relația OnePlus – Cyanogen se strică. Există chiar zvonuri că ar fi început deja crearea unui mod propriu pentru a evita viitoarele probleme de acest gen.

Acestea fiind zise eu tot aș risca în continuare și aș cumpăra telefonul chiar dacă nu va mai primi noi update-uri :). Este best-buy în acest moment și softul este nou.

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele vizibile în meniu, iar cele mai importante sunt Review-urile la noile gadget-uri care ajung pe piața din Romania. Facebook | Twitter

2 Comentarii până acum. Spune-ți părerea.

Postează un comentariu: