Nokia Maps pentru iOS & Android

Publicat pe 21 mart. 2012 - 21:09 de Mîrzac Iulian

Nokia Maps este printre serviciile de top pentru navigare GPS. Are o interfata foarte simpla si poti sincroniza locatiile de pe PC pe telefonul mobil sau invers sau la nevoie sa trimiti coordonatele unui prieten. Ultima versiune include si ghidare prin voce in timp ce conduci sau cand mergi pe jos.

Aplicatia web este construita cu suport HTML 5 iar pentru a-ti detecta pozitia geografica trebuie sa permiti browserului acest lucru prima data cand intri pe link. Utilizarea unei aplicatii web in schimbul unei aplicatii native pentru iOS sau Android are si dezavantajele sale: pentru a primi indicatii de directie prin voce aplicatia va downloada 2MB de date.

Imaginea este preluata, eu am incercat-o pe HTC ChaCha care are si un ecran mic, si functioneaza foarte bine.

Nokia Maps are incluse optiunile de vizualizare: harta grafica, satelit, transportul public si trafic live care se gasesc si pe varianta PC. Din acest moment aveti acces prin m.maps.nokia.com pe platformele iPhone, iPad sau Android 2.3+.

Nu prezinta un pericol pentru Google Maps dar serviciul Nokia Maps are avantajele sale (in primul rand hartile mai precise in special pentru Romania) si faptul ca il poti accesa direct de pe orice telefon fara o instalarea inainte.

Mai jos veti putea vedea o prezentare a lui Wiebke Hurrelmann din echipa Mobile Web Maps Nokia.

Demo

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele vizibile în meniu, iar cele mai importante sunt Review-urile la noile gadget-uri care ajung pe piața din Romania. Facebook | Twitter

Postează un comentariu: