Declaratia de presa SCOP Computers in legatura cu problemele cu ANAF-ul

Publicat pe 22 mart. 2012 - 17:06 de Mîrzac Iulian

Daca nu ati fot pe faza, SCOP Computers, Romsoft si RHS, furnizori importanti din IT in Romania au fost gasiti de ANAF cu probleme. Pe scurt cele trei mari companii sunt suspectate pentru implicarea in activitati ilegale prin care au prejudiciat statul cu 97 Milioane de Lei. ANAF a blocat conturile bancare ale tuturor celor trei companii. RHS si SCOP Computers sunt furnizori de componente pentru calculatoare si de alte produse IT pentru cele mai mari magazine online si offline din tara.

Trei companii cu renume pe piaţa locală, distribuitorii Scop Computers, RHS şi Romsoft (care deţine Depozitul de Calculatoare – n.r.), sunt suspectate de implicare în activităţi ilegale, ANAF punând sechestru pe toate bunurile Scop pentru recuperarea unui prejudiciu de 64 de milioane de lei, în timp ce RHS ar fi fraudat cu suma de 97 de milioane de lei, autorităţile instaurând poprire pe conturi.

București, 22 martie 2012 – În urma evenimentelor din ultimele zile, dorim să prezentăm direct și deschis situația reală a companiei noastre, pentru corecta informare a partenerilor de afaceri și a opiniei publice.
În perioada iunie 2009 – martie 2011 SCOP Computers a intermediat o operațiune de export de servicii între Romsoft și o companie din străinătate. Un control al Gărzii Financiare a ajuns la concluzia ca Romsoft nu și-a respectat obligațiile contractuale de prestare a serviciilor către beneficiarii finali. Ca urmare, ANAF a blocat conturile bancare ale tuturor companiilor românești implicate în această tranzacție, inclusiv ale SCOP Computers.

SCOP Computers a acționat pe deplin legal, și-a respectat toate obligațiile contractuale și va demonstra acest lucru in decursul procedurii fiscale. Compania a contestat decizia de blocare a conturilor sale bancare și, în paralel, va analiza și va alege cea mai bună soluție pentru a-și continua activitatea.

”Timp de 18 ani, SCOP Computers a demonstrat o conduită de afaceri impecabilă: ne-am plătit întotdeauna taxele față de stat în întregime și fără întârziere, ne-am respectat promisiunile făcute partenerilor, am respectat întreaga comunitate IT și de afaceri. Suntem încrezători că vom reusi să demonstrăm, și de data aceasta, ca am fost corecți și am acționat conform legilor în vigoare. Asigurăm întreaga comunitate IT din România că SCOP Computers a fost de bună credință, că nu a facut nimic ilegal și că vom lua toate măsurile necesare pentru a demonstra acest lucru”, a declarat Alexandru Vișan, directorul general al SCOP Computers.

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele vizibile în meniu, iar cele mai importante sunt Review-urile la noile gadget-uri care ajung pe piața din Romania. Facebook | Twitter

2 Comentarii până acum. Spune-ți părerea.

  1. drona 02/04/2015 at 19:14 - Reply

    la bagdasar arsenii centrul de excelenta unde ploua la asistentii cu filme de la investigatii c.t (constanta ? ) – r.m.n pe bani multi si frumosi , bineinteles ca in anii 2014 sacosa cu bani pleca probabil spre anaf s-au la anticoruptie . cu siguranta jumate cu jumate
    telepatici .

Postează un comentariu: