Sony ne aduce modelul RX1 un aparat foto full-frame compact

Publicat pe 11 sept. 2012 - 7:21 de Mîrzac Iulian

Fotografii profesionisti or sa primeasca o noua jucarie. De data asta vine din partea Sony si este un aparat foto compact cu senzor foto full-frame. Daca pana acum aveati posibilitatea sa alegeti intre un DSLR mare cu butoane multe, corp rezistent si intre un aparat foto mirrorless cu obiective interschimbabile si senzor APS-C sau mai mic ei bine Sony RX1 in comparatie cu ce exista deja pe piata nu va avea obiective interschimbabile.

Problema nu ar fi ca este un aparat compact cu senzor full-frame si cu obiectiv fix care ce-i drept este un Carl Zeiss de 35mm si diafragma f/2.0 ci pretul care se zvoneste ca ar putea fi de 2799$.

La prima impresie o camera full-frame ar surade oricui pentru ca asta nu aduce decat fotografii mult mai clare si mai bine luminate, cu zgomot de imagine foarte mic. Privit mai jos diferentele de dimensiuni ale senzorilor foto ultimul fiind un senzor Full Frame integrat in Sony RX1 precum si in DSLR-ul EOS 5D Mark II (Alte camere Full-Frame: Canon 5D Mark III, Nikon D800, Leica M9).

 

Daca zvonurile se adeveresc in putin timp vom avea pe piata un nou tip de aparat foto care nu este nici compact, nici mirrorless nici DSLR cu senzor foto full-frame butoane si rotite destule pentru setari rapide, ecran de 3 inci si un ISO maxim de 25.600, fotografiere continua 5Cps, filmare HD, toate astea intr-un corp rezistent si compact de magneziu.

Sursa

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele vizibile în meniu, iar cele mai importante sunt Review-urile la noile gadget-uri care ajung pe piața din Romania. Facebook | Twitter

Postează un comentariu: