Motorola lansează smartphone-ul modular Moto Z

Publicat pe 13 iun. 2016 - 8:28 de Mîrzac Iulian

Motorola Moto Z

Motorola Moto X folosit de companie ca denumire de ani buni va fi înlocuită de Moto Z, ultima literă din alfabet, să sperăm că asta nu înseamnă că este și ultima serie pe care o lansează.

Moto Z este o altă serie de smartphone-uri modulare după ce LG G5 a fost lansat, probabil ambele companii vrând să nu rămână în urmă odată ce Google Ara urma să fie lansat însă acesta a tot fost amânat.

Moto Z este foarte subțire însă cu ajutorul modulelor vei putea adăuga funcții noi in timp ce telefonul va deveni mai greu și mai gros.

Mi se pare o abordare foarte bună pentru telefoanele modulare pentru că mulți utilizatori au cerut autonomie mai mare în detrimentul unei carcase subțiri.

Modulele se conectează prin niște contacte magnetice de pe spate și deocamdată sunt disponibile într-un număr destul de mic.

JBL SoundBoost – este un modul pentru – ați ghicit – sunet de foarte bună calitate și volum mai mare.

Insta-Share – este un proiector mic care se poate atașa la smartphone pentru a face scurte prezentări.

Mai sunt module tip acumulatori suplimentari, sau carcase cu design special, dar viitorul produsul va fi mult influențat ca deobicei de către dezvoltatori și de către utilizatori.

Ce este interesant la Moto Z este că renunță la vechiul port audio 3.5mm în detrimentul USB-C care se zvonește că și Apple se va lipsi de el la iPhone.

O astfel de schimbare ar trebui să aducă și accesorii care scot sunet de mai bună calitate însă rămâne de văzut cum va fi în practică să folosești doar accesorii USB-C pentru că în primul rând nu vei putea și încărca telefonul în timp ce asculți muzică ca pe un telefon cu port audio.

Configurația telefonului include un ecran AMOLED Quad HD de 5.5 inch, vine cu Android 6.0.1 preinstalat, folosește un chipset Qualcomm Snapdragon 820 quad-core tactat la 2.2 GHz, memoria 4GB RAM, o cameră foto de 13 MP cu f/1.8 cu tot cu stabilizator optic de imagine.

Moto Z Force este varianta mai performantă cu un acumulator de 3.500 mAh și un senzor de imagine de 21 MP cu ecran anti-spargere construit de ShatterShield.

Vestea proastă este că se va vinde exclusiv un SUA la Verizon până în toamnă când va fi disponibil și la liber.Motorola Moto Z - white

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele vizibile în meniu, iar cele mai importante sunt Review-urile la noile gadget-uri care ajung pe piața din Romania. Facebook | Twitter

Postează un comentariu: