Microsoft disponibilizează 18.000 de angajați

Publicat pe 23 iul. 2014 - 8:36 de Mîrzac Iulian

Microsoft

Microsoft este o companie într-o continuă schimbare mai ales anul acesta după ce au cumpărat divizia mobile de la Nokia. Satya Nadella noul CEO a început să ia decizii mari în interiorul companiei, iar săptămîna trecută au anunțat că 18.000 dintre angajații Microsoft la nivel global vor fi disponibilizați. Compania de acum este o cu totul altă companie față de cea de anul trecut, acum produc telefoane mobile, și va trebui sa livreze cîteva milioane de unități anual.

Oarecum decizia nu mă surprinde pentru că orice fuziune atrage și o reorganizare în interiorul companiei care de regulă înseamnă să mai și concediezi. Nu este o regulă, dar se întîmplă în special la companiile cumpărate care nu mergeau foarte bine. Odată cu achiziția Nokia a acumulat 25.000 de angajați noi dintre care o parte oricum se suprapuneau pe anumite posturi.

Partea nasoală în achiziția Nokia de către Microsoft este că nu se știe cum vor evolua lucrurile,  aici referindu-mă în special la telefoanele mobile ce le vor produce în continuare. O bună parte din companiile preluate de alți giganți nu mai scot produsele pe care le știam înainte (aici se pot da exemple din multe domenii: gaming, software, telefonie mobilă,

Privind partea plină a paharului, o parte din angajații Nokia vor rămîne încă în companie și probabil identitatea vechii companii nu va fi pierdută în totalitate, iar o parte cel mai probabil vor merge la alte companii pentru a produce telefoane mobile minunate așa cum le făcea Nokia. Reamintesc de Sailfish OS, sistemul de operare lansat de echipa care dezvolta la Nokia proiectul Meego OS, și care a apărut pe Nokia N900 și Nokia N9.

Dintre cei 18.000 12.500 vor aparține de fosta companie Nokia, iar 5.500 vor fi din cadrul companiei Microsoft dinainte să fuzioneze.

Vom vedea într-un an ce traseu va avea compania și dacă Satya Nadella a luat măsuri eficiente de a menține compania pe creștere.

Sursa

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele vizibile în meniu, iar cele mai importante sunt Review-urile la noile gadget-uri care ajung pe piața din Romania. Facebook | Twitter

Postează un comentariu: