Maryfi – iti face router din laptop

Publicat pe 26 sept. 2011 - 17:23 de Mîrzac Iulian

Mai tineti minte programul Connectify ? Programul acela care iti transforma laptopul in router si impartasea conexiunea laptopului la internet mai departe oricarui dispozitiv cu conectivitate Wi-Fi ? Ei bine Maryfi este acelasi gen de aplicatie si este tot gratuita. Programul a fost creat in baza codului sursa (disponibil gratuit) creat de Microsoft in cadrul proiectului Virtual Wi-Fi pentru Windows 7, proiect care a esuat.

Cum ajuta o astfel de aplicatie ? E simplu. Aveti sa zicem doar internet LAN in casa si doriti si pe telefonul mobil, tableta, poate si alte dispozitive precum un smart tv, iPod Touch, media playere, Kindle, si lista poate continua. Instalati aplicatia, setati de unde va veni Internetul (conexiunea LAN) si numele noii conexiuni wireless. Daca nu aveti laptop merge si pe PC daca aveti o placa de retea wireless (cu toate ca asa mai bine apelati direct la un router).

Ideea era defapt sa folositi laptopul ca router atunci cand nu aveti un router cu voi. In calatorii, in hoteluri, in aeroport in multe locuri dintre acestea conexiunile fiind cu plata, va doriti sa platiti doar o conexiune nu 2 sau 3.

O alta chestie tare este ca poate impartasi orice tip de conexiune internet de pe acel calculator/laptop. Asta inseamna ca puteti impartasi o conexiune wired dar si wireless. Hotspotul nou creat va putea fi securizat cu encryptare WPA2.

Ce are in plus fata de Connectify ? Merge folosit ca repeater (la Connectify fiind disponibila optiunea doar pentru versiunea Pro)! Deci vei putea mari raza de actiune a unei retelei wireless.

Download

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele vizibile în meniu, iar cele mai importante sunt Review-urile la noile gadget-uri care ajung pe piața din Romania. Facebook | Twitter

4 Comentarii până acum. Spune-ți părerea.

 1. chitrosu 10/08/2013 at 02:07 - Reply

  nu merge pe win8… de fapt nici macar o singura solutie din asta nu merge pe win8,,,

  • Mîrzac Iulian 12/08/2013 at 11:54 -

   Da pe Windows 8 mai multe din vechile programe nu merg din pacate.

 2. florin 05/12/2011 at 22:59 - Reply

  sau si mai simplu

  1. creezi retea wi-fi ad-hoc
  2. dai share la local area network pt wi-fi

  • Mirzac Iulian 06/12/2011 at 01:12 -

   depinde de gradul de cunostinte al fiecaruia.
   dar cu aplicatia mai primesti si optiuni in plus.

Postează un comentariu: