Live Photo pe iPhone 6 sau 5S cu Microsoft Pix

Publicat pe 29 iul. 2016 - 8:28 de Mîrzac Iulian

Microsoft Pix

Microsoft Research Lab face un nou cadou utilizatorilor Apple. O parte dintre proiectele dezvoltate de ei sunt publice printre care și această aplicație de fotografiere / filmare care mi-a atras atenția din prezentare pentru că aduce funcții interesante pe care nu le poți avea în mod normal pe modelele inferioare iPhone 6S.

Aplicația se numește Pix. Face și toată treaba pentru tine când este vorba de setări pentru că fotografia sau filmarea să iasă bine. De exemplu dacă fotografia captată de tine are și mișcare pe fundal ori o mișcare repetitivă atunci aplicația îți va oferi și fotografia, dar va salva și o versiune Live Photo care în mod normal nu este disponibilă pe iPhone 6 sau 5S.

Am instalat-o să văd cam ce poate și am făcut o fotografie Live Photo în primul rând. A ieșit din prima încercare, singura condiție este ca imaginea să nu fie complet nemișcată, altfel vei primi doar o fotografie.

La prima vedere nu pare decât o aplicație care face fotografii și filmează 30 fps, dar defapt are mai mulți ași în mânecă. Mai are o funcție prin care îți sugerează cea mai bună fotografie dintr-o serie de imagini făcute secvențial.

Fotografiile obișnuite sunt îmbunătățite de aplicație în mare parte echilibrând ușor zonele umbrite cu zonele puternic luminate.

Cu toate că funcționează și pe iPhone 5S este obligatoriu să ai cel puțin iOS 9.0 instalat, pentru că versiunile anterioare de iOS nu oferă posibilitatea de a lucra cu Live Photos sau gif-uri dacă e să folosim termenul obișnuit.

Funcția Hyperlapse care a fost demonstrată de Microsoft acum 1-2 ani, a fost integrată și ea în Pix. Ce face ea bine este să stabilizeze rapid videoclipul pe care tocmai l-ai făcut. Deci ce va trebui să faci este să filmezi apoi să mergi și să vei videoclipul ori să schimbi în modul hyperlapse unde poți stabili și viteza.

O voi testa weekend-ul acesta mai intens :D.

UPDATE:

Am făcut un demo din mașină pe un drum cu denivelări, a ieși ce vedeți mai jos. Ideea este că dacă mișcările nu sunt foarte rapide și de amplitudine foarte mare ies hyperlapse-uri foarte bine stabilizate. Testați și voi aplicația.

Pagina oficială

Descarcă de pe App Store

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele vizibile în meniu, iar cele mai importante sunt Review-urile la noile gadget-uri care ajung pe piața din Romania. Facebook | Twitter

Postează un comentariu: