Noul Chrome pentru Android de 5x mai rapid și mai eficient

Publicat pe 4 aug. 2016 - 8:46 de Mîrzac Iulian

Toshiba Chromebook

Chrome este cunoscut pentru consumul mare de energie, de memorie, chiar și pe alte sisteme de operare decât Windows. Microsoft se folosea de acest neajuns al browserului de fiecare dată când a vrut să își promoveze spre exemplu browserul Edge.

Google a făcut publice câteva modificări importante pentru ultima versiune ce a fost deja lansată. Viteza de încărcare a videoclipurilor va fi de mult mai mare, videoclipul se va încărca mai puțin în fundal, dar poate la fel de important ca și restul va consuma mai puțină baterie. Un videoclip demonstrativ făcut de cei de la Google l-am pus la finalul articolului.

Îmbunătățirea vine în special pentru materialele video în format HTML 5 ori cele scurte în alte formate.

Ce mi-a mai plăcut este că au anunțat că funcția Data Saver (care preprocesează paginile web pe serverele Google, apoi sunt trimise către tine) va funcționa pentru aceste materiale video, deci mai puține date consumate atunci când te uiți la videoclipuri pe 3G/4G.

Cu toate că update-ul a ajuns pe Android, compania va încercă să ofere aceleași îmbunătățiri pe toate platformele. Începând cu versiunea 53 compania se așteaptă să fie la fel de rapide și eficiente ca și restul browserelor de pe piață.

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele vizibile în meniu, iar cele mai importante sunt Review-urile la noile gadget-uri care ajung pe piața din Romania. Facebook | Twitter

Postează un comentariu: