Laptopul indian de 35$ e pe bune

Publicat pe 15 aug. 2010 - 18:43 de Tita Mihai

Desi multi erau sceptici cu privinta la existenta laptop-ului de 35$, Kapil Sibal ministrul resurselor umane si dezvoltarii din India, a prezentat produsul in cadrul emisiunii Gadget guru de pe canalul indian de televiziune NDTV.

Laptopul de 35$ va avea 2Gb RAM, ruleaza pe platforma Android, are 2 porturi USB 2.0,

WiFi, slot de card SD, iesire TV-out, camera web si display tactil. Pe deasupra laptopul se va putea incarca de la energia solara.

Cel mai ieftin laptop din lume

Cel mai ieftin laptop din lume

Puteti urmari mai jos interviul,in care Kapil Sibal le confirma realizatorilor emisiunii Vikram Chandra si Rajiv Makhni, ca laptopul poate fi produs in masa daca se va primi o comanda de cel putin un milion de bucati. Acestea vor fi livrate studentilor din universitatile indiene, care vor beneficia de un discount la achizitionarea acestora. Pretul laptopului asemanator ca design cu un Ipad, va fi mai ridicat pentru cumparatorul de rand.

Daca-l comparam cu OLPC conceput de cei de la M.I.T. care pare mai mult a jucarie pentru copii, si are specificatii mai slabe, mai costa si 100$ pretul redus pentru guvernele care sunt dispuse sa le cumpere, inseamna ca noul laptop indian de 35$ va fi un mare hit cel putin in tara de provenienta.

Despre Autor

Sunt editor ITnewz.ro inca de la inceput, postez in general stiri, sunt fan telefoane mobile si am inceput de curand sa fac si recenzii la telefoane de buget.

Postează un comentariu: