Imagini cu viitorul Firefox OS 2.0

Publicat pe 23 apr. 2014 - 13:35 de Mîrzac Iulian

Firefox OS 2.0

În urmă cu 2 luni la Mobile World Congress Mozilla a venit cu informaţii despre ceea ce următoarea versiune a sistemului de operare mobil Firefox OS ar putea însemna. Anul trecut a fost lansat şi primul smartphone care a integrat acest sistem de operare. Compania a povestit despre modul în care sistemul de operare va funcţiona, cum vor fi lansate aplicaţiile, noul set de gesturi incluse şi o modificare a interfeţei grafice aşa cum o ştiam noi.

Va mai dura o bună perioadă până vom avea telefoane cu Firefox 2.0 instalat, dar avem nişte screenshot-uri care ne arată cam cum va arăta OS-ul. O amprentă puternică pare să-şi fi lăsat iOS 7 asupra celor de la Mozilla.

Cu toate că vizual OS-ul pare să semene cu alte sisteme de operare, Firefox OS 2.0 ar putea să fie util pe partea de funcţionalitate utilizând gesturi simple (amintim Meego OS şi mai noul Sailfish OS). A fost refăcut complet codul care gestiona acţiunea de scrolling (derulare) şi cel pentru scriere text prin metoda SWYPE. Îmbunătăţiri ar trebui să apară şi pe partea de răspuns a comenzilor. Şi task-managerul pare a fi preluat de pe iOS 7.

Aşteptăm noutăţile prin care Firefox OS 2.0 ne va cuceri !

Firefox OS 2.0 - 2

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele vizibile în meniu, iar cele mai importante sunt Review-urile la noile gadget-uri care ajung pe piața din Romania. Facebook | Twitter

Postează un comentariu: