Lenovo a început să miște în zona de tablete şi smartphone-uri, testează produse, configurații și urmărește răspunsul pieței îndeaproape. Văd că au început să facă foarte multă reclamă pe produsele lor la nivel internaţional. Yoga de 10″ de la Lenovo o tableta care mie mi-a lăsat o impresie bună încă de la primele teasere – reclame. Rezolvă prin design şi problema de autonomie, dar are şi un suport cu care o vei aşeza pe masă în poziția ecranului de la laptop.
Să vă spun ce am descoperit despre ea după o utilizare de câteva zile.
Design
Per total designul tabletei cred ca este bun spre foarte bun, nu este pentru toată lumea pentru ca unii cred că preferă o forma egală pe toate laturile tabletei însă faptul ca în piciorul tabletei este integrat un acumulator mai puternic în comparaţie cu o bună parte dintre tabletele Android de pe piaţă este o mutare inteligenta din partea producătorului care a observat că lumea cere autonomie mare şi se pune accent pe acest aspect din ce în ce mai mult la achiziţie.
Sony Tablet S şi un alt model al companiei au fost alte tablete cu acumulatorul introdus într-o latură îngroşată a tabletei însă acel model nu a avut un succes prea mare.
Tableta poate fi folosită în trei moduri de bază:
- în mână – în funcţie de ce latură ţi se pare mai confortabilă sau de poziţia în care o utilizezi
- pe masă cu piciorul scos – unghiul este fix, aşa că dacă stai pe scaun pui tableta sprijinită pe acel picior şi o utilizezi perfect ca pe un laptop fără tastatură (sau de ce nu, poţi să-i cumperi o tastatură)
- pe masă întinsă cu partea groasă în sus – pentru a oferi un unghi deschis de vizualizare a ecranului
Carcasa mi se pare foarte subțire având 8.1mm în mare parte într-o parte fiind balamaua în care se află piciorul și acumulatorul cu o grosime (diametru) de 2cm. Partea groasă este avantajoasă nu numai pentru acumulator/picior ci și pentru un grip foarte bun care este necesar unei tablete de 10″ aceasta fiind puţin mai grea de mânuit ca una de 7″ – 8″.
Din faţă mă uit că tableta are proporțiile unui iPad pentru bezel-ul negru şi camera pentru videoconferințe postată în mijloc sus, dar şi din cauza marginii argintii specifică acestuia. Cele doua difuzoare sunt postate în partea de jos în poziția landscape ca la un televizor în colţurile de jos.
Corpul este din plastic în mare parte dar nu mi se pare ca ar avea finisaje proaste și nu dă semne ca ar fi îmbinată prost, se simte foarte compactă, mai ales că partea groasă (balamaua – acumulator) este din aluminiu şi foarte stabilă. Rotirea piciorului se face puţin greu, dar este necesar asta pentru a nu permite jocul din poziţia închisă în timp ce nu foloseşti acest suport. Piciorul are două poziţii şi unghiul nu este variabil pentru a evita poziţionarea tabletei în afara centrului de greutate.
Un lucru poate le-a scăpat celor de la Lenovo: dacă vrei să faci o poză pentru că are camera foto într-o parte pe acel cilindru ca să nu o acoperi cu mâna trebuie să o ţii de partea subţire cu greutatea sus şi e foarte ciudat şi greu de ţinut aşa.
Dimensiunile sunt de 261 x 180 x 8.1 mm, iar greutatea de 610 g pentru varianta cu 3G (pe care o avem aici la test).
Performanţe
Lenovo Yoga nu iese din tiparul tabletelor ieftine nici de această dată însă uşor, uşor parcă doreşte să se apropie de zona tabletelor mai scumpe lansând această tabletă la 1.400 lei, un preţ care poate fi considerat ok pentru faptul că include şi comunicare 3G şi o autonomie mai mare faţă de competiţia din zona de tablete Android mainstream.
Mi-a plăcut ca producătorul nu a ţinut să introducă prea multe aplicaţii proprietare o parte dintre funcţiile noi adăugate din Android putând fi dezactivate la nevoie. Bloatware-ul este o mare problemă la unii producători de terminale Android. Ce au mai făcut a fost să elimine zona în care se duc aplicaţiile instalate, aici le poţi vedea doar pe desktop. Cam ce face iOS în acest moment, şi le grupezi tot pe foldere.
Camera foto este destul de slabă şi este aşezată astfel încât să poată fi utilizată doar în mod portrait, altfel o blochezi cu mâna.
Autonomia tabletei când am scris că este bună mă refeream la faptul că poate spre exemplu să ruleze filme de pe Youtube deci conectată la Internet continuu timp de 9h şi 30 de minute un timp foarte bun care înainte doar iPad-ul îl echivala. Cu toate astea dacă o utilizezi mai puţin intens şi dezactivezi wireless-ul atingi cele 14h cel mai probabil ţinând cont că nu are o configuraţie consumatoare de curent.
Există şi o variantă de 8 inch care pentru unii s-ar putea să fie o opţiune şi mai bună pentru ca ar fi exact ca un carneţel de notiţe cu o parte de unde să-l poţi ţine bine.
Nu-mi place
- performanțe mediocre
- ecran cu rezoluţie puţin cam mică
Îmi place
- design inteligent şi util
- autonomie buna
- raport calitate/preţ bun
Concluzie
Lenovo Yoga 10 este alegerea perfectă pentru o persoană pentru care autonomia este principalul punct de la care pleacă atunci când îşi alege o tabletă şi apoi următorul lucru de luat în considerare ar putea fi preţul destul de bun pentru pachetul oferit care include conectivitate 3G, autonomie şi design util şi nonconformist.
Nu va fi o alegere bună în cazul în care doreşti o experienţă de gaming prelungită pe mai mulţi ani configuraţia oferind un chipset mediocru. Totuşi dacă eşti o persoană care preferă filmele pentru relaxare în timpul călătoriilor în schimbul jocurilor atunci o recomand pentru că are sunet ok cu tehnologie Dolby şi autonomia mare.
Un comentariu
Pingback: Review Lenovo Yoga Tab 3 Pro - o tabletă care atrage atenția oricui | ITnewz