Google Translate este capabilă de traduceri în alte aplicații

Publicat pe 9 oct. 2015 - 11:15 de Mîrzac Iulian

composing Whatsapp small

Câteodată îți vine să spui cum de nu m-am gândit la așa ceva când vezi ce fac unele aplicații de smartphone. Așa este și cu noua funcție pe care aplicația Google Translate de Android o va avea: aceea de a putea traduce textul direct într-o altă aplicație.

Google Translate a evoluat în câțiva ani de la apariția sa pe smartphone de la simpla traducere de text, la recunoașterea și traducerea textului dintr-o imagine, apoi la traducerea în timp real între doi interlocutori de naționalități diferite, până la traducerea în timp real doar îndreptând camera foto spre text cu font-uri ușor de recunoscut. O parte dintre funcționalități merg și fără acces la internet dacă downloadezi niște pachete de date în prealabil.

Google a văzut că este nevoie și de o astfel de funcționalitate de traducere direct în altă aplicație și odată cu lansarea Android 6.0 Marshmallow veți putea folosi și voi aplicația în acest mod.

Modul de utilizare este foarte simplu: oriunde textul va putea fi selectat  îl vei putea și traduce rapid. Poți bineînțeles să copiezi textul în Google Translate însă trebuie să recunoaștem că deschiderea și închiderea aplicațiilor este partea care deranjează cel mai mult în utilizarea unui dispozitiv mobil.

Partea nasoală este că va trebui să așteptați un update la Android 6 pentru smartphone-ul tău, altfel aplicația nu va putea face asta pe o versiune Android mai veche.

TripAdvisor

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele disponibile pe website, dar cel mai mult îmi place să fac review-uri la noi gadget-uri disponibile pe piață. Facebook | Twitter

Postează un comentariu: