Vodafone lansează un nou portofoliu de servicii M2M

Publicat pe 8 oct. 2015 - 8:31 de Mîrzac Iulian

Vodafone Industry 4.0

Vodafone România lansează noul său portofoliu de soluții business sub umbrela Industriei 4.0. Au Internet Mobil de foarte bună calitate recunoscut de compania privată de testare a serviciilor de date și voce P3 Communications. Dacă ați testat internetul oferit gratuit 2 zile pentru clienții existenți Vodafone și 4 zile pentru cei din afara rețelei ați văzut cât de bine și în condiții de stres.

Vodafone oferă de mult timp servicii M2M (machine to machine) în special marilor companii care au avut nevoie de plăți cu cardul de pe dispozitive mobile. Recent Enel integrează tablouri electrice smart care comunică informații despre consum, eficiență, proiect pilot început în București anul acesta, și care cel mai probabil se va extinde la nivel național.

Vodafone România vor putea aduce servicii personalizate de tipul: Connected Cabinets, Digital Media Signage și Supraveghere Video, până la Managed Asset Tracking.

Industria 4.0 se dorește a fi termenul care definește cea de-a patra revoluție industrială. Este momentul în care nivelul tehnologic permite transformarea mașinilor dumb în mașini smart care vor putea comunica cu o platformă și vei primi statistici de funcționare ale acestora. Aceasta cuprinde o serie de tehnologii contemporane din domeniul automatizării, schimbului de date și al producției, și reprezintă o evoluție naturală, ce urmează revoluției digitale.

“Ca lideri în domeniul inovației, suntem bucuroși sa le oferim clienților serviciilor de business patru noi soluții M2M, cu rolul de a automatiza procesele de business, adăugând valoare serviciilor și optimizând structura de costuri. Romania are un foarte mare potențial de a își creste amprenta în Industria 4.0, iar toate companiile pot beneficia și mai mult de cea mai rapida rețea din Europa, cu o acoperire extinsa 4G și soluții de securitate de cel mai înalt nivel, incorporate la nivelul rețelei”, a declarat Markus Lause, Director, Enterprise Business Unit.

Vodafone Industry 4.0 - 07

Soluția Connected Cabinets va permite gestionarea mai ușoară a stocurilor, afișarea prețurilor. La eveniment au prezentat câteva astfel de dispozitive care se pot conecta la frigiderele din magazine și alte aparate de acest gen care apoi vor putea comunica cu o platforma online optimizată și pentru smartphone. Vei primi indicatori în timp real, temperatura, greutatea produselor, schimba prețuri, cunoaște stocul în timp real.

Digital Media Signage este soluția cu care companiile vor putea gestiona media digitală de pe ecranele care afișează reclame public. Fie stradale (outdoor) fie în clădiri (indoor), veți putea monitoriza mai bine conținutul afișat și modifica în timp real ce se afișează.

Vodafone are disponibilă și o soluție de Supraveghere Video. Funcționează prin Vodafone Cloud, pe o platformă securizată. La eveniment a fost și o demonstrație live cu live stream din clădirea Vodafone și pe ecra mare, dar și pe telefonul mobil fără a avea vreo urmă de lag. Platforma de monitorizare are o funcție prin care în momentul în care se detectează mișcare se deschide o fereastră cu camera video respectivă.

Vodafone Industry 4.0 - 16

Noul serviciu Managed Asset Tracking , va permite oricărui manager de flotă, să cunoască orice informație despre aceasta de la poziționarea autovehiculului, până la consum, poziționarea pe hartă, timpul de la plecare la destinație, eficiență, viteza maximă pentru o siguranță mai mare.

Pentru mai multe informații despre soluțiile Vodafone Romania pentru Industria 4.0, accesați www.vodafone.ro/m2m.

Mai mult decât atât, Vodafone oferă, de astăzi, tuturor companiilor care își activează noi servicii M2M, primele 50 de SIM-uri gratuit, pana la sfârșitul anului.

P.S. Se pot crea aplicații personalizate pentru fiecare dintre companii, folosind API-ul pe care Vodafone îl pune la dispoziție companiilor.

Toate fotografiile de la eveniment

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele vizibile în meniu, iar cele mai importante sunt Review-urile la noile gadget-uri care ajung pe piața din Romania. Facebook | Twitter

Postează un comentariu: