Folositi System File Checker daca nu mai booteaza calculatorul

Publicat pe 28 iul. 2010 - 0:22 de Mîrzac Iulian

System File Checker (sfc.exe) este o unealta integrata in Winows care ne este de ajutor atunci can fisierele de sistem sunt stricate, nu mai exista sau sunt corupte. Daca nu calculatorul nu mai booteaza va vom explica noi cum sa-l folositi de pe discul de instalare al Windows-ului.

In mod obisnuit ar trebui sa deschideti fereastra command prompt (Run=>cmd), si apoi sa scrieti sfc /scannow pentru a va scana fisierele de sistem, si ori sa le reparati ori sa le inlocuiti – insa atunci cand bootati CD-ul/DVD-ul de instalare nu este chiar asa de usor. In schimb va trebui sa bootezi DVD-ul, vei alege Repair your computer, vei alege unitatea hard-disk unde se va face instalarea.

sfc /scannow /offbootdir=d: /offwindir=d:windows

Va trebui sa puneti la offwindir hard-disk-ul pe care este instalat sistemul vostru de operare Windows.

system file checker

Success

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele vizibile în meniu, iar cele mai importante sunt Review-urile la noile gadget-uri care ajung pe piața din Romania. Facebook | Twitter

4 Comentarii până acum. Spune-ți părerea.

 1. adi 22/07/2013 at 15:50 - Reply

  am win vista starter pe un lenovo3000N200 , nu mai booteaza si imi apare
  Windows\System32\Drivers\aswRvrt.sys
  ce tre sa ii fac sa functioneze?
  multumesc anticipat

  • Mîrzac Iulian 22/07/2013 at 22:04 -

   Din ce inteleg ai fost lovit de un virus si s-ar putea sa nu fie singurul fisier stricat, asa ca ori va trebui reinstalat Windows-ul ori va trebui dat un Repair, dupa care in amandoua cazurile sa scanezi tot computerul de virusi si sa mentii un antivirus pornit.

 2. mirzac marius 28/08/2011 at 14:07 - Reply

  imi porneste calculatoru dar sta asa aprins nu intra in windows adica nu buteaza si nici in bios nu ma lasa sa intru de fapt nu raspunde la nici o comanda si la nici o tasta ce as putea face

  • Mirzac Iulian 28/08/2011 at 15:55 -

   In primul rand trebuie sa verifici daca poti sa conectezi alte tastaturi. Incearca un USB daca ai pe PS/2 sau daca nu alt PS/2.

Postează un comentariu: