CyanogenMod va fi disponibil pe terminale Android One

Publicat pe 14 ian. 2015 - 8:34 de Mîrzac Iulian

cyanogenGoogle dacă vă mai amintiți a anunțat vara trecută că vor crea o versiune a sistemului de operare Android pentru smartphone-uri cu specificații mai slabe, cu prețuri mici (probabil sub 500 lei în banii noștri). Totul pentru a oferi un sistem de operare care să primească cele mai noi update-uri, iar utilizatorul să primească cea mai bună experiență de utilizare. Știm cu toții că un hardware oricât de slab este dacă are un soft foarte bun  poate fi un produs excepțional.

Prin această mutare Google se așteaptă să atragă și mai mulți utilizatori Android din această zonă de clienți. Există creșteri foarte mari în vânzarea de smartphone-uri din piețele emergente (India, China și alte țări din Asia, Africa, etc.) care cumpără smartphone-uri cu Android 4.2 dar care nu este foarte bine optimizat pentru configurații slabe.

Cyanogen a fost interesat încă de când Google a anunțat Android One să construiască un sistem de operare destinat tot smartphone-urilor ieftine destinat tot piețelor emergente. Cyanogen mod va începe de astăzi să lanseze variante de CyanogenMod 11 KitKat destinate acestor terminale Android One.

Vor lansa câte o variantă pe săptămână duminica și este primul build făcut pentru procesoarele ieftine de la MediaTek. Cyanogen a transmis că fiecare trei terminale Android One vor primi câte un mod: Karbonn Sparkle V, Micromax Canvas A1 și Spice Dream UNO.

Sursa

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele vizibile în meniu, iar cele mai importante sunt Review-urile la noile gadget-uri care ajung pe piața din Romania. Facebook | Twitter

Postează un comentariu: