Cum sa ai o parola mai buna in Windows

Publicat pe 16 ian. 2011 - 23:47 de Tita Mihai

Parola pe care o aveti la Windows ar trebuie sa fie puternica deoarece e prima linie de aparare dintre voi si cei care vor sa va violeze intimitatea. Multi dintre cei care au parola la Windows folosesc parole usor de spart sau previzibile, cum ar fi data de nastere, numar de telefon etc. Sunt multe sisteme de securitate care nu va dau voie sa folositi in parola spatii, ei bine Windows e dragut si va lasa. Daca o sa folositi spatii in parola, o se le dati de furca in plus celor care va vor raul, dupa cum am spus mai sus multe sisteme de securitate nu „primesc” spatii si de asta multi dintre ei nici nu se gandesc sa insereze spatii atunci cand incearca sa va ghiceasca parola.

Firma de securitate Symantec sustine folosirea de spatii in parolele de Windows, spre exemplu acum va ma fi mai usor sa folositi o fraza cu spatii intre cuvinte si o veti tine minte mai bine. Acum sa nu credeti ca noua voastra parola va fi imposibil de spart, va fi doar mai grea pentru „hackerul de rand”. Un minus ar fi faptul ca atunci cand inserati spatiul, tasta „space”  scoate un sunet distinct, asa ca fiti atenti cand tastati parola.

Atentie articolul este recomandat in special persoanelor care sufera de paranoia  !

Despre Autor

Sunt editor ITnewz.ro inca de la inceput, postez in general stiri, sunt fan telefoane mobile si am inceput de curand sa fac si recenzii la telefoane de buget.

4 Comentarii până acum. Spune-ți părerea.

 1. Sorina 03/03/2011 at 16:03 - Reply

  buna idee…eu doar ce m-am trezit cu 2 utilizatori la windows…o parola la bios ar fi si mai buna

  • brunetu 03/03/2011 at 16:21 -

   Depinde de situatie. Dupa caz, se pune si lacat la carcasa…

 2. brunetu 07/02/2011 at 08:46 - Reply

  In plus, e cunoscuta securitatea sporita a sistemelor Linux… n-am vazut pe nimeni care foloseste Linux sa se planga de atacuri pe Internet. Si e si mai mica probabilitatea ca un atac sa reuseasca din moment ce majoritatea vor fi axate pe sistemul de operare mai des intalnit…

 3. brunetu 07/02/2011 at 08:44 - Reply

  Interesant. Dar majoritatea sfaturilor se aplica si pentru Linux… de ce sa nu acordam si nisei putina atentie, ca de-acum e mult mai usor de folosit Linux-ul, si e o varianta atragatoare pentru incepatori, internauti si soareci de birou, care nu sunt prea interesati de jocuri, dar probabil sunt deranjati de probabilitatea mare de a cadea prada virusilor si altor tipuri de malware. Mai ales ca in Linux interfata majoritatii programelor printre care si cele mai comune managere de desktop sunt disponibile si in limba noastra materna, si vreo jumatate din programele pe care le folosim (VLC pentru filme, Firefox pentru Internet) sunt si pentru Linux (de fapt chiar initial programate special pentru el).

  Si pe Linux e important sa aveti o parola buna! Si e bine de stiut din moment ce Linux-ul te obliga sa ai o parola oricum. Si gata cu paranoia!

Postează un comentariu: