Kingston DataTraveler 100 G2 – Review

Publicat pe 15 ian. 2011 - 16:34 de Tita Mihai

Kingston DataTraveler 100 Generation 2 (G2), este un flash drive care vine in ajutorul celor care au nevoie de spatiu de stocare mult dar si pentru cei care au nevoie da mai putin, pentru stocat poze, muzica, documente si filme. Printre cei care au nevoie de spatiu putin ma numar si eu, mi-am achizitionat recent un stick Kingston DataTraveler de 4 Gb. Ma saturasem sa tot imprumut de pe la prieteni un stick de memorie ca sa mut niste fisiere sau sa fac back-up la altele.

Cu viteze de scriere si citire bune, seria DataTraveler, Kinston se adreseaza utilizatorilor obisnuiti care au nevoie de un stick doar pentru transfer de date sau pastrare de fisiere. Nu am apucat sa fac prea multe teste cu el, recent am transferat 2 Gb de poze, filmulete si alte tipuri de fisiere pe stick-ul meu de 4 Gb direct de pe un DVD, a durat cam 6-7 minute cu aproximatie. Eu zic ca e acceptabil mai ales ca erau fisiere de diferite tipuri si pe calculator rulau si alte aplicatii.

Nu am avut timp sa il testez prea mult, sa vad de ce e in stare dar cred ca nici nu prea avea rost pentru ca nu e un stick scump si care nu e cu mult diferit fata de un stick cu aceasi capacitate de la alta firma. Eu am am avut de ales din mai  multe modele la acealasi pret, l-am ales pe asta deoarece mi-a placut designul, nu are capacel separat pentru protectia conectorului USB pe care sa il pierzi, dar asta nu inseamna ca nu are protectie. Are un mecanism care functioneaza prin culisare (vezi animatie mai jos) si care acopera complet conectorul USB, este facut din plastic de calitate pentru unii poate parea fragil, dar daca va regasiti printre persoanele care au grija de lucrurile lor, atunci nu ve-ti avea probleme.

Poate fi pus si la chei pe post de breloc.  Ce are special acest stick este ca face parte din programul Co-Logo de la Kingston, adica (in functie de unde il achizitionati, puteti cere sa vi se inscriptioneze numele companiei pe una din partile stick-ului USB, dar acest program este supus unor termene si conditii, verificati cu cei de la care cumparati produsul. Acum sa va dau si niste detalii mai amanuntite despre el.

Caracterisici:

  • Capacitati de stocare – 4Gb, 8Gb, 16Gb, 32Gb
  • Viteze de scriere/citire – 5 Mb/s la scriere, 10 Mb/s la citire (vitezele pot varia)
  • Dimensiuni – 69.62mm x 22.44mm x 12.76mm
  • Temperaturi de utilizare – 0 grade C pana la 60 grade C
  • Temperaturi de stocare – -20 grade C pana la 85 grade C
  • Sisteme de operare – Windows 7, Vista, XP si 2000, Mac OS, Linux

Pe stick-ul de 4 Gb Kingston DataTraveler 100 G2 puteti stoca:

  • 3619 de poze de 3 megapixeli
  • 760 MP3-uri (4 mb/mp3)
  • 408 audiobook-uri
  • 272 minute de fisiere video

Numerele pot varia in functie de dimensiuni, calitate, rate de compresie, format, ale fisierelor.

Imagini

[nggallery id=45]

Despre Autor

Sunt editor ITnewz.ro inca de la inceput, postez in general stiri, sunt fan telefoane mobile si am inceput de curand sa fac si recenzii la telefoane de buget.

Postează un comentariu: