Cum iti stergi profilul tau din cele mai populare servicii online ?

Publicat pe 18 nov. 2013 - 9:36 de Mîrzac Iulian

Managementul prezentei online este unul din subiectele cele mai populare in ultima perioada in special in tarile in care Internetul si retelele de socializare au convins un numar mare din populatie ca trebuie sa aiba un cont personal. Problema este deschisa si de problemele de securitate pe care un site le are in general, de faptul ca oamenii nu au grija de informatiile personale pe care le publica pe Internet (in special pe retelele de socializare). Sa nu mai vorbim despre faptul ca acum se folosesc angajatorii de profilul tau online pentru a invata cat mai multe despre tine.

Asadar daca din orice motiv doresti sa stergi un cont de Twitter, de Facebook, de Instagram, de Foursquare, sau alte site-uri unde iti poti crea un cont (exista sute de site-uri din diferite arii nu doar retele de socializare).

Justdelete.me

1. Just Delete Me

Just Delete Me este ca un Director Web cu linkul catre pagina de dezactivare / stergere cont pentru site-ul pe care aveti un cont. Cum nu toate site-urile au o procedura usoara pentru a sterge un cont (unele chiar vor email personal cu cerere de stergere cont), site-ul iti ofera si informatii cu ce trebuie sa faci  in cazul in care nu ai cum sa comanzi automat stergerea contului.

Ti se ofera direct si informatia cu cat de greu se poate sterge contul. Ciudat este ca unele conturi nu le poti sterge. Pot fi doar dezactivate sau sa poti sterge manual cate o postare consecutiv. (Fiecare serviciu cu restrictiile sale in functie de cum a fost sistemul facut).

Accountkiller

2. AccountKiller

AccountKiller contine si alte site-uri pe care mai sus ne le gasesti, ofera la fel o baza de date cu linkurile cater paginile de dezactivare / stergere cont, iar ei au un sistem de notare cu alb si negru. Negru inseamna ca e foarte greu sa stergi contul unui site sau imposibil.

In cazul in care serviciul nu iti permite sa-ti stergi contul ti se ofera o varianta de modificare a informatiilor personale din cont pentru a deveni anonim (cat se poate de anonim :P ).

Spokeo

3. Spokeo

Spokeo este un serviciu dedicat Statelor Unite, dar eu l-am incercat si sa caut despre mine si a functionat. Agrega informatiile pe care le gaseste in peste 60 de retele de socializare si alte site-uri. Site-ul gaseste informatiile tale personale publice si ti le afiseaza sub forma unui profil. Asadar daca nu vrei anumite informatii sa apara undeva pe retelele de socializare site-ul te poate ajuta sa gasesti si sa elimini informatia de acolo.

Knowem

4. Knowem

Knowem te va ajuta sa gasesti conturile in care ti-ai facut odata un cont insa de care nu-ti amintesti. Trebuie doar sa introduci Numele Tau / User-ul tau. Site-ul este destinat in principiu rezervarii brandului tau in mai multe site-uri atunci cand vrei sa-ti lansezi un blog / site ori o pagina web cu numele tau sau cu un nume nou de brand. Poate fi totusi utilizata cu succes pentru gasirea conturilor existente.

Tu cum ai grija de tine Online si de informatiile personale !?

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele vizibile în meniu, iar cele mai importante sunt Review-urile la noile gadget-uri care ajung pe piața din Romania. Facebook | Twitter

Postează un comentariu: