Cum faci embed doar la o parte dintr-un videoclip YouTube

Publicat pe 5 aug. 2013 - 22:10 de Mîrzac Iulian

youtube

Sa presupunem ca vrei sa pui pe blog un videoclip YouTube dar este foarte lung, o conferinta filmata la un eveniment sau ceva de genul acesta. Iti doresti ca cei care intra pe articolul tau sa porneasca videoclipul direct de la un anumit minut si sa termine de vazut acel moment, acel discurs la minutul la care vrei.

O modalitate pentru a face asta se face adaugand cateva comenzi in codul de embed care-l iei de pe YouTube de pe pagina videoclipului.

Sa luam drept exemplu codul urmator:

<iframe src=”//www.youtube.com/embed/Z4vojr627aE” height=”360″ width=”640″ allowfullscreen=”” frameborder=”0″></iframe>

Eu vreau sa porneasca la 4:41 si sa se termine la 5:00 (pentru ca e doar demonstrativ momentul ales chiar nu conteaza). Ce trebuie sa adaugati este urmatorul simplu cod dupa link:

?start=xxsecunda&end=xxsecunda

Pentru ca acel cod se noteaza doar in secunde va trebui convertit timpul exact in secunde asadar:

4:41 = 4 minute si 41 de secunde = 4*60+41 =281 secunde

5:00 = 5 minute si  0 secunde = 5*60 + 0 = 300 secunde

<iframe src=”//www.youtube.com/embed/Z4vojr627aE?start=281&end=300″ height=”360″ width=”640″ allowfullscreen=”” frameborder=”0″></iframe>

Videoclipul ar porni in felul urmator:

Vizitatorii site-ului vor putea totusi sa vada si ce se spune in restul materialului video asa ca nu trebuie sa va panicati ca veti fi considerati dictatori. Functioneaza si pentru Flash si in cazul in care se foloseste HTML 5.

Succes !

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele vizibile în meniu, iar cele mai importante sunt Review-urile la noile gadget-uri care ajung pe piața din Romania. Facebook | Twitter

Postează un comentariu: