Chrome OS rulează aplicații Android!

Publicat pe 12 sept. 2014 - 8:47 de Mîrzac Iulian

Android - Chrome OS

Google continuă să lucreze la Chrome OS, la crearea unui sistem de operare care ei spun că va fi mai util pentru consumatorul final, pentru că datele vor fi stocate în cloud și nu se vor pierde niciodată. Pentru cei care nu utilizează aplicații complexe este bun, dar pentru aplicații avansate, dezvoltate de-a lungul multor ani acest sistem de operare este ca și Android folosit pe netbook-uri, un sistem de operare foarte limitat.

Compania a dezvoltat sistemul de operare pentru a putea rula aplicații Android mai nou. Primele Aplicații Android care le poți rula pe Chrome OS sunt: Duolingo, Evernote, Sight Words și Vine.

Aplicațiile Android sunt poate cele mai utilizate la nivel global pentru că sunt multe terminale Android vândute în lume odată cu scăderea prețurilor sub 400 lei chiar. Este un lux pe care și-l doresc și alte sisteme de operare care vor să poată rula aplicații Android, iar aici intră: Tizen OS, Firefox OS, Sailfish OS, BlackBerry 10, și terminalul Nokia X cu un caz mai extrem în care rula un Android cu modificări foarte mari.

Aplicațiile se găsesc în Google Webstore și vor crește pe măsură ce se trece de stadiul Beta cu aceste câteva aplicații. După stadiul beta dezvoltatorii vor trebui să le facă compatibile, dar asta se pare că nu se va întâmpla prea curând. Google încurajează dezvoltatorii să facă aplicații disponibile între platforme, pe web și care pot comunica prin bluetooth, USB, și care funcționează și offline, asta își doresc utilizatorii cel mai des de la aplicații le mobile.

Evernote Chrome OS
Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele vizibile în meniu, iar cele mai importante sunt Review-urile la noile gadget-uri care ajung pe piața din Romania. Facebook | Twitter

Postează un comentariu: