Cu toții știam ieri că se va susține un eveniment Apple de prezentare ieri, iPhone 6 și 6 Plus erau 100% pe lista de lansare însă smart watch-ul companiei nu se știa cu siguranță dacă va fi lansat, eu am mizat și pentru prezentarea lui pentru că au fost câteva scăpări de informații pe Internet cu presupusul design cu două zile înainte de eveniment care păreau . Să vedem ce a fost prezentat aseară, o luăm cu începutul:
iPhone 6 și iPhone 6 Plus
Mult așteptatele telefoane s-au confirmat ieri, va fi o versiune iPhone 6 cu ecran 4.7 inch și alta iPhone 6 Plus cu ecran de 5.5 inch, designul este cel ajuns pe Internet de curând cu forme curbe, care parcă se întoarce la primul design de iPhone dar parcă mai rotunjit, colțurile nu sunt la fel de pătrate, iar cel mai interesant este că sticla ecranului se continuă cu carcasa telefonului, așa cum Nokia N9 a venit în Septembrie 2011 cu ideea.
iPhone 6 are un ecran Retina HD care înseamnă o rezoluție 1334×750 pixeli în comparație cu 5S care avea 1136×640 pixeli datorită ecranului mai mic, dar marea mea dezamăgire este că nu include sticla din safir, probabil ar fi ridicat prețul telefonului mult prea mult, totuși există o protecție mai bună însă nu am găsit informații despre. iPhone 6 este și mai subțire decât 5S, 6.9 mm vs 7.6mm.
Camera este proeminentă pe spatele carcasei așa cum s-a discutat de cel puțin o luna încoace și asta deoarece există un sistem mai avansat de stabilizare a imaginii, iar elementele de optică sunt mai numeroase. Camera iSight are 8 Megapixeli ca înainte, deschiderea diafragmei la f/2.2, noul senzor de imagine este mai bun, camera folosește o tehnologie „focus pixels” pentru focalizare care este asemănătoare cu focalizarea de pe camerele DSLR phase-detection, care poate focaliza rapid și subiecți în mișcare fără probleme, dar rămâne de văzut cum se va comporta pe iPhone. Vei putea realiza imagini HDR acum doar printr-o apăsare de buton, telefonul se va ocupa de tot ce trebuie „în spate”.
Alte informații importante despre cameră: blițul va folosi True Tone Flash care înseamnă că va folosi două LED-uri cu temperatură de culoare diferită care va produce o lumină mai potrivită în funcție de momentul care vrei să-l surprinzi, dacă este apus se compensează cu lumină rece, dacă este complet întuneric se folosește o combinație de lumină rece și caldă. Amândouă modelele vor filma la 1080p și 30fps respectiv 60fps, dar la rezoluții mai mici pot filma cu 120fps sau 240fps. Panoramele pot avea acum până la 43 Megapixeli.
QuickType, o funcție nouă prin care introduci text va fi și în limba română însă fără predicția cuvintelor se pare.
Un plus vine la acumulatori: iPhone 6 va oferi 10 ore în plus pentru vorbire, și o oră în plus de utilizare cu WiFi pornit, în timp ce iPhone 6 Plus va oferi, de două ori mai mult timp de vorbire în comparație cu iPhone 5S.
iPhone 6 Plus este într-un fel sau altul primul phablet de la Apple,avand 5.5 inch ecranul are și o rezoluție mai mare 1920 x 1080 pixeli, este și el cu puțin mai subțire decât iPhone 5S la 7.1 mm, la fel ca pe iPad când îl pui în landscape mode se afișează un al doilea ecran în stânga cu lista de email-uri, lista de contacte, etc. Tastatura se pare că va avea taste dedicate cut, copy, și paste.
Această versiune are în plus față de iPhone 6 un gest de dublă atingere pe butonul home care îți permite să ajungi la zona de sus a ecranului cu același deget pentru că se derulează.
Amândouă includ noul procesor Apple A8 pe 64-bit care oferă o eficiență energetică mai bună cu 50%, în timp ce viteza de calcul a crescut cu 25%, dimensiunea lui micșorându-se cu 13%. Include un barometru care măsoară presiunea aerului, util pentru funcțiile fitness incluse în telefon.
Prețurile pentru iPhone 6 pornesc de la 199$ pentru abonament de 2 ani la varianta cu 16GB, și ajunge la 399$ pentru varianta cu 128GB memorie internă.
iOS 8 va fi lansat pe 17 Septembrie, și atunci se va putea face și upgrade în toată lumea din câte am înțeles, cu două zile înainte de intrarea pe piață a telefoanelor iPhone 6 și 6 Plus.
Apple Pay
Apple Pay va fi serviciul prin care vei putea plăti în magazine cu ajutorul tehnologiei NFC și TouchID, apropii telefonul de senzorul de plată în timp ce validezi amprenta pe TouchID, atât de simplu s-ar putea plăti în siguranță cu telefonul, fără să mai introduci cod-uri pin sau să ți se fure informațiile de pe card. Este un înlocuitor pentru Wallet, dar va trebui muncă de convingere pentru comercianți și utilizatorii cred că vor utiliza fără probleme sistemul.
În acest moment au parteneriate cu: American Express, Visa, MasterCard și câteva bănci din America, și cu 22.000 de retaileri de acolo, dar pe noi nu ne afectează, așa că sa trecem mai departe, va dura ani buni până la o implementare la noi unde nici cu cardul nu plătim :D, sau poate ni se va părea mult mai sigur acest sistem și mă înșel.
Apple Watch
Cunoscut până la lansare ca iWatch, Apple Watch este numele produsului prezentat ieri, care nu va fi disponibil pe piață până la începutul anului viitor, și este vândut ca un accesoriu fashion, unealtă de comunicare, de fitness, și o metodă prin care să plătești. Va avea zeci de curele disponibile ca să se potrivească cu stilul tău.
Va fi disponibil pe două dimensiuni, Tim Cook îl lăuda ca fiind foarte precis cu eroare de 50 milisecunde, cu toate că am impresia că este mare ? Se pricepe cineva la ceasuri dintre voi ? Știam că sunt erori mult mai mici. Din prezentare observ că Apple Watch nu se poate folosi decât conectat la iPhone, în comparație cu celelalte branduri care deja au integrat slot microSIM pentru comunicare fără conectare la telefon.
Avantajul este că se va încărca prin inducție electro-magnetică, față de competiție și este o funcție utilă deoarece pentru un astfel de gadget mic, este mult mai comod să-l încarci fără conectare la un cablu.
Sunt funcții care nu au fost prezentate ieri legate de ceasul inteligent, vei putea controla Apple TV, vei putea să-l folosești ca vizor pentru camera de pe iPhone, va putea fi folosit ca walkie-talkie, nu se știe nimic despre autonomia ceasului inteligent Apple Watch.
Controlul interfeței grafice se va face printr-un buton rotund lateral numit „Digital Crown” exact ca la un ceas mecanic, ține loc de click wheel, dacă îl învârți poți face zoom pe hărți, să derulezi mesajele, apasă-l și apare meniul. Interfața este complet customizată pentru ecranul mic.
Există un buton lângă cel rotativ utilizat pentru comunicare. Butonul lansează meniul prin care poți comunica cu cele mai importante contacte. Nu s-au omis funcțiile de fitness, health, cu care vei putea înregistra pulsul, consumul de calorii, care te va ajuta în mai multe activități sportive.
Apple Watch va fi disponibil pentru 349$ când va intra pe piață anul viitor. Apple merge pe același concept ca și în era Steve Jobs, lansarea după competiție a unui produs nou, mai bine finisat decât prima lor variantă, așa cum iPad au lansat la momentul oportun când tehnologia le-a permis să scoată un produs extraordinar (ușor, mic, subțire, rapid, eficient energetic, etc.), asta după ce Microsoft lansase un laptop cu ecran touch care spuneau că este tabletă.
Mai multe detalii pe Apple.com despre produsele lor.
2 comentarii
Pingback: Apple Watch lansat ieri! Ce trebuie să știi despre el? | ITnewz
Pingback: iPhone 6 și iPhone 6 Plus la precomandă !