Canva – și nu mai ai nevoie de Designer!

Publicat pe 6 mai 2014 - 20:37 de Mîrzac Iulian

Canva

Canva este salvarea oamenilor care au afaceri mici și nu vor să angajeze sau să plătească pe proiect un designer, sau care au nevoie aleatoriu câteodată nevoie de un banner, afiș pentru un eveniment etc. Evident că unealta se pretează perfect și pentru bloggeri :P. Descoperită de mine acum câteva luni am pus-o în aplicare de mai multe ori când a trebuit să creez un banner, o imagine sau să ajut un amic cu un afiș.

Am deschis aplicația am trântit (drag-and-drop) niște balonașe și apoi niște texte iar pe fundal o textură, un gradient, sau pur și simplu o imagine dacă nu-mi strica din vizibilitatea mesajului, și gata ! Se pot redimensiona elementele grafice pe care le adaugi, și aplica efecte de bază dar de efect în design.

Ca să-ți creezi un cont pe Canva trebuie să ai Facebook sau să introduci adresa ta de email. Deocamdată serviciul este gratuit, însă probabil după un timp se va introduce și utilizarea cu plată.

Poți crea o imagine cu rezoluția dorită (atenție se poate alege doar la începutul designului) sau mai ușor să alegi unul din tipurile de proiecte foarte comune pentru care poți crea un design: cărți de vizită, reclamă Facebook Ads, postare pe Blog, invitație, colaj foto, document A4, Facebook Cover, poster, prezentare și alte tipuri de standarde.

În fiecare opțiune pe care o vei alege vei găsi și niște template-uri făcute de un designer profesionist. Ce o să-ți placă enorm de mult este că mare parte din conținutul care poate fi introdus în design sunt gratuite, folosesc fonturi frumoase și le poți manipula în foarte multe feluri și pe deasupra sunt foarte multe.

Vă las să experimentați ! Canva.com

Demo rapid !

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele vizibile în meniu, iar cele mai importante sunt Review-urile la noile gadget-uri care ajung pe piața din Romania. Facebook | Twitter

1 Comentariu până acum. Spune-ți părerea.

  1. Mirela 07/04/2015 at 15:26 - Reply

    O aplicatie utila tare.

Postează un comentariu: