Aplicatia pentru tastatura 8pen disponibila gratuit

Publicat pe 13 nov. 2010 - 17:38 de Tita Mihai

La o saptaman dupa ce si-a facut aparitia pe piata, aceasta aplicatie pentru scriere de text, este acum disponibila gratuit. Producatorii au decis sa ofere aplicatia gratuit, inlaturand pretul de 1.5$, cat costa la inceput.

Aplicatia 8pen inlocuieste complet tastatura Android. In loc sa tastam literele, numere si alte caractere de pe tastatura QWERTY, vom folosi tastatura 8pen, care foloseste un sistem de gesturi.

Teoretic acest mod de scriere ar trebui sa fie mai rapid deoarece vom scrie fara sa fim nevoiti sa ridicam degetele de pe ecran. Odata stapanit sistemul 8pen, o sa putem tasta fara sa ne uitam la degete. tastatura-8pen

Pe de alta parte, desi producatorii 8pen sustin ca sistemul lor este asemanator scrisului de mana, pentru ca este bazat pe gesturi al degetelor, acesta nu va fi prea usor de utilizat la inceput, pentru ca vom fi nevoiti sa invatam o noua serie de gesturi, si acest lucru nu va fi tocmai usor pentru majoritatea dintre noi.

8pen-scancode

scanati aici

Un utilizator avansat care scrie 20-30 de cuvinte pe minut cu ajutorul tastaturii normale de pe Android, va putea scrie cam 3-5 cuvinte pe minut la inceput cu noua tastatura 8pen, asta pana se va acomoda cu sistemul.

Nu stiu cati dintre noi ar fi dispusi sa invete sa scrie cu acest nou sistem, dar avand in vedere ca este o aplicatie gratuita, eu zic ca merita sa ii dati o sansa, mai ales ca aplicatia mai vine cu cateva functii in plus, cum ar fi:

  • suport pentru voce pe Android 2.2
  • auto-spatiere (optional)
  • pop-up preview
  • dictionar imbunatatit

8pen

Despre Autor

Sunt editor ITnewz.ro inca de la inceput, postez in general stiri, sunt fan telefoane mobile si am inceput de curand sa fac si recenzii la telefoane de buget.

Postează un comentariu: