Android optimizat pentru procesoarele Intel de acum…

Publicat pe 14 sept. 2011 - 17:33 de Mîrzac Iulian

Zilele astea Intel a dezvaluit din greseala ca versiunea de Android 2.3 Gingerbread va fi in curand optimizata pentru procesoarele Intel Atom. Ieri la finalul Intel Developer Forum desfasurat la San Francisco cele doua companii au facut oficiala decizia de a colabora si de a optimiza noile versiuni de Android pentru procesoarele Intel ultra low voltage pe care le va lansa in viitor pentru dispozitivele mobile.

Culmea este ca pana acum dezvoltatorii independenti de aplicatii au compilat codul sursa pentru a rula pe cipuri x86 timp de mai multi ani. Andy Rubin declara ca noul parteneriat le va asigura o evolutie mai rapida a sistemului profitand de tehnologiile pe care cipurile Intel Atom le integreaza precum: managementul resurselor la nivel de kernel sau procesarea multimedia.

Deciziile luate de companii nu sunt surprinzatoare avand in vedere colaborarea din trecut pentru primele produse compatibile Google TV care integrau procesoare Intel Atom si care aveau ca sistem de operare o versiune de Android modificata pentru a putea rula pe acestea.

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele vizibile în meniu, iar cele mai importante sunt Review-urile la noile gadget-uri care ajung pe piața din Romania. Facebook | Twitter

Postează un comentariu: