Android Device Manager iti gaseste telefonul furat/pierdut

Publicat pe 9 aug. 2013 - 9:54 de Mîrzac Iulian

Android Device Manager

Aceasta este una din acele stiri care te face sa te bucuri si mai mult ca esti utilizator de smartphone Android. Google lanseaza un serviciu de localizare al smartphone-ului ! Sigur ca serviciul de localizare al telefoanelor pierdute sau furate exista si pana acum, dar erau oferite de aplicatii create de dezvoltatori si multe dintre ele functionau pe telefoane rootate.

Android Device Manager este online si poate fi accesat pe adresa www.android.com/devicemanager. Partea cea mai frumoasa este ca poate fi utilizat incepand cu versiunea Android 2.2 pana la ultima versiune aparuta. Optiunea devine valabila in meniul Settings/Security/Device administration de unde iti vei da acordul pentru ca contul cu care esti logat sa poata sterge/bloca datele de pe acel link.

Nota ! Este posibil sa trebuiasca sa dati Factory Reset ca sa apara / sa functioneze noua optiune.

Poti sa faci telefonul sa sune timp de 5 minute la volum maximum pentru a-l gasi in casa in cazul in care nu stii pe unde l-ai lasat, asta chiar daca era pe silent. A doua optiune ar fi sa-l localizezi pe harta (pe acelasi link), si aparent daca e conectat la Internet 3G / WiFi este gasit cu o precizie destul de mare (raza de 23 m si pe WiFi si 3G).

In curand va aparea si o aplicatie speciala pentru acelasi lucru, dar probabil cu mai multe functii.

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele vizibile în meniu, iar cele mai importante sunt Review-urile la noile gadget-uri care ajung pe piața din Romania. Facebook | Twitter

Postează un comentariu: