6 lucruri noi care sunt așteptate pe 12 septembrie de la Apple!

Publicat pe 10 sept. 2012 - 12:52 de Boboc Gheorghe

Pe 12 septembrie, adică miercuri Apple va ține o prezentare oficiala, la care vor debuta câteva produse noi atât software cât și hardware. Anul acesta Apple a trimis o invitație oficială jurnaliștilor prin intermediul imaginii de mai jos care spune: ”Este aproape aici”, arătând data de 12 a cărei umbră este cifra cinci. Multe site-uri speculează că ar putea fi o aluzie la iPhone 5, sau la cinci produse, în orice caz, vom afla mâine.

Lansare iPhone 5

Prezentarea iPhone-ului 5 va fi punctul culminant al prezentării, pe care cu toții l-am așteptat, și în general, 12 septembrie este ziua noului iPhone. Am scris despre iPhone 5 de multe ori, poze cu noul smartphone fii peste tot în internet. Deci, teoretic știm cum arată. Sper că Apple să ne facă curioși și să ne poate uimi, dat fiind faptul că Anul trecut, prezentarea iPhone 4S a fost o mică dezamăgire pentru mulți fani. iPhone 5 va avea o rezoluție de 1136×640.  Lățimea display-ului nu se va schimba, în schimb înălțimea se mări cu 10 mm, creând un raport de 16:9, fără distorsiuni. Partea superioară și inferioară ale capacului din spate a smartphone-ului, vor fi din sticlă, iar restul capacului va fi din aluminiu, un material specific produselor Apple. De asemenea acesta va avea un conector de 8/9 pini, care este mult mai mic, iar prezența lui a fost confirmate de câteva surse și chiar poze care susțin că va avea și un adaptor pentru accesoriile existente.

iPhone 3GS nu se va mai produce

O dată cu lansarea iPhone 5, iPhone-ul prezentat în 2009 – iPhone 3GS nu va mai fi produs. De asemenea, se speculează că  după lansare, va fi disponibilă o versiune a iPhone 4S cu 8GB, și una a iPhone 4 cu 8GB, îndeplinind rolul de telefon de buget pentru Apple. iPhone 5 va fi disponibil în versiunile de 16,32 și 64GB, înlocuind treptate predecesorul său pe liniile de asamblare.

Software nou pentru hardware nou

Împreună cu iPad 2 Apple a introdus Photo Booth, iWork și Garage Band, cu iPhone 4 – versiunea mobilă a iMovie, cu iPhone 4S – aplicația Cards și jocul Infinity Blade II. Este probabil ca Apple să continue această tradiție și la conferința de miercuri va arată o noua aplicație sau serviciu care să demonstreze pe deplin caracteristicile noului iPhone.

Următoarele generații de iPod-uri

Chiar dacă puține informații sau zvonuri sunt disponibile în ultima vreme, este așteptat ca în acest an, la prezentarea de miercuri Apple să prezinte cel puțin două versiuni actualizate ale acestor gadget-uri populare iPod Touch și iPod Nano.

Se speculează că următoarea generație de iPod-uri touch va primi un ecran cu diagonala de 4-inch, realizat prin tehnologia in-cell( ca și la iPhone 5) și câteva modificări ușoare la design, pentru o diferență vizibilă de iPod-urile actuale. Dispozitivul va avea o cameră mai bună și un bliț LED incorporat.

iPod nano va păstra un design dreptunghiular. La fel ca tabletele și smartphone-urile AppleiPod nano are şansa să primească butonul ”Home” și un modul Wi-Fi, care să permite sincronizarea cu iTunes fără fir.

iPad Mini ?

iPad mini este un produs care se speculează că va fi prezentat pe 12 septembrie, însă acest lucru nu se va întâmpla în nici un caz. Apple are nevoie ca toate reflectoarele să fie îndreptate spre iPhone 5, iar prezentarea iPad-ului mini va fi cel  mai probabil în octombrie, înainte de sezonul de iarnă, care este foarte profitabil. iPad mini va avea o asemenea grosime ca și iPod Touch din a patra generație și va avea o grosime de 7,2 mm și un ecran de 7,85-inch, ceea ce e vizibil mai subțire ca iPad 3, care este de 9,4 mm. De asemenea iPad Mini va fi mai subțire decât Kindle Fire. Surse anonime declară că prototipul micului iPad seamănă cu Nexus 7, în afară unele aspecte ale display-ului. Multe elemente din design-ul iPod Touch-ului le vom revedea în posibilul iPad Mini.

iOS 6 pentru iPhone, iPad și iPod

iOS 6

În același timp cu lansarea iPhone 5 și noile iPod-uri Apple va anunța versiunea finală a iOS 6, despre care puteți afla mai multe aici.

Această versiunii a platformei mobile include mai mult de 200 de caracteristici noi, inclusiv Siri îmbunătățit cu capacitatea de a lansa aplicații și integrarea cu Yelp și Open Table, o integrare mai bună cu Facebook, funcția ”Do not Disturb”, care dezactivează toate notificările, un App Store îmbunătățit și multe altele. O analiză mai detaliată o găsiți aici

Acestea fiind spuse, vă așteptăm la prezentarea de pe 12 septembrie. Vă vom ține la curent cu ceea ce a fost la prezentare.

Despre Autor

Un puști pasionat de IT, de web design și de tot ceea ce se întîmplă nou în lumea IT. Un mare fan Apple, și al lui Steve Jobs! Stay hungry, stay Foolish! Facebook | Twitter

2 Comentarii până acum. Spune-ți părerea.

  1. case din lemn 10/09/2012 at 16:41 - Reply

    Ipad mini mi se pare o idee buna bineinteles sa aiba si un pret mai accesibil sa putem sa-l cumparam si noi astia cu bani mai putini :D, sper sa fie adevarat.

    • Boboc Gheorghe 10/09/2012 at 16:55 -

      Va costa în jur de 250-300$, iar zvonurile în jurul acestui produs nelansat sunt destul de multe, chinezii pregătind chiar și huse pentru el :D

Postează un comentariu: