Windows 8 – reinstalare printr-o apasare de buton

Publicat pe 1 apr. 2012 - 13:51 de Tita Mihai

Au trecut cateva luni, un an poate chiar mai mult, programele incep sa nu mai functioneze corect, sistemul porneste din ce in ce mai greu, vinovatul este cine altul decat Windows-ul. Daca aveti o versiune mai veche a sistemului de operare reinstalare acestuia dureaza parca o vesnicie, trebuie sa asteptati destul de mult pana cand se instaleaza sistemul de operare propriu zis dupa care aveti de cautat si instalat drivere programe, ce mai o adevarata aventura. Ei bine lucrurile s-au imbunatatit odata cu aparitia versiunilor de Windows mai noi, insa tot cam prin aceasi pasi aveti de trecut daca doriti sa reinstalati sistemul de operare insa acum o sa treceti prin acesti pasi mai rapid dar tot parca nu e suficient, cum ar fi sa reinstalati Windows-ul printr-o apasare de buton?

Windows 8 va avea incorporat o functie prin care puteti reinstala sistemul de operare printr-o singura apasare de buton. Pentru a face acest lucru trebuie sa umblati in setarile Windows-ului in sectiunea „General” , acolo veti gasi doua optiuni:

  • Reset your PC
  • Refresh your PC

Cu ajutorul primei optiuni veti putea sterge toate setarile din Windows, inclusiv muzica, jocuri, poze si ce mai aveti prin PC, acest lucru echivaleaza cu un format al tuturor partitiilor din Windows.

Cu a doua optiune veti putea pastra datele si setarile dumneavoastra si sterge doar partitia cu Windows, acest lucru echivaleaza cu clasica reinstalare de Windows doar in partitia unde acesta se afla, fara a da format celorlalte partitii, acestea raman asa cum sunt si veti putea avea acces la ele dupa reinstalare.

O functie chiar interesanta dupa parerea mea care te scuteste de multe probleme si de mult timp pierdut, conform celor de la Microsoft cu ajutorul acestor doua functii vom avea un Windows 8 perfect functional in 8 minute si 22 de secunde in cazul unui Refresh, iar in cazul unui Reset vom avea de asteptat mai putin, doar 6 minute si 12 secunde

 

Despre Autor

Sunt editor ITnewz.ro inca de la inceput, postez in general stiri, sunt fan telefoane mobile si am inceput de curand sa fac si recenzii la telefoane de buget.

Postează un comentariu: