Google Maps primește actualizare!

Publicat pe 2 apr. 2012 - 14:43 de Boboc Gheorghe

Google a lansat o nouă versiune a Google Maps pentru Android. Google Maps 6.5 primește o noua interfață pentru smartphone-urile si tabletele cu Android cu 4.0, precum si alte noi caracteristici. Home screen-ul aplicației a fost reproiectat pentru a face mai ușor introducerea noii destinații, selectarea destinației recente.

Hărțile au devenit mai clare, mai rapide, pentru dispozitivele cu o densitate a pixelilor mai înaltă. Daca aveți un device cu un ecran a cărui claritate este înaltă, cum ar fi cele pe Galaxy Nexus, Galaxy S II și altele veți primi o rezoluție a hărții mai înaltă pentru a profita din plin de dimensiunile ecranului. Rezultatul este o claritate mai înaltă si usurinta in citirea hartilor.

Dacă e să comparăm cele doua imagini (în partea stîngă înainte de update, în partea dreaptă după update)  observăm  că  în imaginea din dreaptă rețeaua de drumuri este mai ușor de văzut, culorile au mai mult contrast, sunt reprezentate cele mai importante etichete. La o mărire, veți observa un mai mare control asupra etichetelor, pentru a evita aglomerarea etichetelor  și blocarea hărților. Noua interfață de asemenea, ajuta hărțile să reacționeze mai rapid la panoramare, zoom și răsucire. Veți putea vedea noile schimbări în timp ce navigați sau prin golirea memoria cache a setărilor Maps.

Update-ul aduce o serie de functii noi care va permit personalizarea traseului sau  gasirea de trasee alternative pentru cazul in care utilizati  reteaua de transport in comun. De exemplu, atunci cind setati o destinatie puteti sa specificati varianta ”Autobuz”  iar aplicatia va cauta un traseu care sa necesite cit mai putine schimbari de autobuz. Mai mult, acum se poate alege ”Cea mai buna ruta” sau un traseu care te  va duce la destinatie astfel incit sa mergi pe jos cit mai putin. Toate acestea fiind disponibile in 475 orașe din toata lumea.

Pentru a începe utilizarea Google Maps 6.5 pentru Android, descărcați actualizarea din Google Play.  Daca dorești sa afli mai multe despre cum sa utilizezi noua versiune de Google Maps, sunt disponibile 12 videoclipuri noi .

Despre Autor

Un puști pasionat de IT, de web design și de tot ceea ce se întîmplă nou în lumea IT. Un mare fan Apple, și al lui Steve Jobs! Stay hungry, stay Foolish! Facebook | Twitter

Postează un comentariu: