Vodafone lanseaza o aplicatie Android pentru control parental

Publicat pe 22 aug. 2012 - 13:19 de Mîrzac Iulian

Toata lumea stie ca Internetul are pericolele sale si lasat in mainile copiilor poate avea efecte destul de grave asupra lor.  Vodafone a lansat o aplicatie menita sa inlature orice grija legata de utilizarea Internetului insa mai mult de atat va putea controla o buna parte din functionarea telefonului. Pe scurt Vodafone Guardian va proteja copiii dumneavoastra de apelurile, sms-urile si paginile web de pe Internet inadecvate lor.

Noi am utilizat aplicatia si acopera majoritatea problemelor ce pot aparea in utilizarea de zi cu zi a unui telefon sau tablete Android de copii. Are functii de la cele mai simple: precum setarea unor perioade in care copilul dvs. poate primi si/sau efectua apeluri, primi mesaje SMS sau MMS. Partea utila apare in meniul Contacts unde puteti seta strict cu ce contacte se pot efectua convorbiri/trimite mesaje si cu care nu.

O functie foarte buna este trimiterea automata a unui SMS catre parinte atunci cand este apelat numarul de urgente 112 iar protectia este inlaturata timp de 15 minute.

In meniul Phone Features puteti controla accesul la fel ca si la apeluri pentru: Wireless, Bluetooth, Camera, Browser, Setari telefon, Adaugare/Dezinstalare aplicatii Android, chiar blocarea unor aplicatii Android deja instalate in sistem. Toate setarile se pot face permanent sau pe anumite zile/ore.

Ca totul sa fie pus la punct aplicatia are o parola, iar dezinstalarea ei este protejata de o a doua aplicatie care trebuie instalata Guardian Protector.

Vodafone Guardian poate fi descarcat gratuit din Google Play chiar si de utilizatori din alte retele, iar cine este client Vodafone nu i se contorizeaza traficul pentru downloadul acesteia.

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele vizibile în meniu, iar cele mai importante sunt Review-urile la noile gadget-uri care ajung pe piața din Romania. Facebook | Twitter

Postează un comentariu: