Tabletele trebuie de acum incolo dupa ce a trecut atat de mult timp de la lansarea primului iPad sa se diferentieze prin caracteristici noi, performante mai bune sau design mai avantgardist iar Toshiba reuseste cam putin sa respecte aceasta regula de aur din industria IT. Sa vedem totusi cu ce ne-a surprins.
Design
Toshiba Thrive este o tableta cu dimensiunea ecranului de 10 inci, este groasa cum se spunea intradevar dar nu foarte mult, nu deranjeaza atunci cand o tineti in maini. Nici la greutate Toshiba nu a reusit sa o lucreze foarte mult ajungandu-se la 725g cu acumulator dar se pastreaza totusi in limitele bunului simt. Nu am manuit-o greu si nici nu am obosit tinand-o in maini.
Ecranul multitouch are o rezolutie de 1280×800 pixeli care este mai mare ca la netbook-urile de 10 inci de luat aminte, si ofera unghiuri de vizibilitate chiar bune care ajuta cand se uita doua/trei persoane la poze sau videoclipuri.
Privind tableta din fata veti putea observa in partea de sus camera foto frontala pentru video calling de 2 Megapixeli langa ea fiind si un led ce indica functionarea camerei web si microfonul. Pe laterala de jos aveti expuse porturile pentru alimentare si audio 3.5 mm, iar langa ele porturile de dimensiuni normale USB, HDMI si un port mini USB.
Pe laterala dreapta a tabletei gasim butonul on/off, cele doua butoane de volum si bine gandit din partea Toshiba, un buton pentru blocarea autorotatiei in cazul in care sunteti nevoiti sa utilizati tableta dintr-o anumita pozitie si slotul pentru carduri SD mai jos.
Laterala stanga are doar portul pentru docking station care este protejat de o bucata de plastic care nu e legata de carcasa si se poate pierde, cele doua mici difuzoare, iar laterala de sus are un buton care blocheaza/deblocheaza suprafata din spate(capacul) care se poate inlatura pentru a avea acces la acumulator.
Pe spate avem ca element doar camera foto de 5 Megapixeli. Capacul din spate a lui Toshiba Thrive are o suprafata texturata sub forma de linii care converg dinspre colturile tabletei spre centru. Este placuta la atingere datorita unui material plastic care la atingere da senzatia de cauciuc.
Performante
Toshiba Thrive se misca la fel de bine precum si alte tablete care au acelasi chipset Tegra 2 cu procesor de 1Ghz dual-core. Memoria RAM este de 1GB, spatiul de stocare este de 16GB existand versiuni si cu 8GB sau 32 GB spatiu flash de stocare. 16GB sunt suficienti pentru stocarea unor imagini si chiar a unor videoclipuri sau unor filme de calitate 720p.
Sistemul de operare Android 3.1 cu care vine preinstalat nu este foarte diferit fata de cum stiam ca este 3.0, acum widgeturile pot fi redimensionate insa si aplicatia trebuie sa suporte acest lucru. Foloseste 5 ecrane personalizabile cu widgeturi. Ca si aplicatii gratuite gasesti de toate genurile: de la Learn to speak… pana la Heartbeat Counter sau Guitar App, am stat ceva sa testez noi aplicatii free din Android Market.
Testul de stres ca sa-i zic asa a fost sa incarc multe aplicatii, si sa incarc apoi in browser mai multe pagini web, am avut vreo 10 deschise. Skype, Gmail, eBuddy, si alte aplicatii care nu raman decat in standby rulau in background iar paginile deschise contineau videoclipuri YouTube embedded. S-a descurcat foarte bine, aproape ca nici nu se simtea ca sunt atatea deschise.
Videoclipurile 720p ruleaza fluent nu ai treaba cu ele daca sunt pe tableta, dar in cazul in care te uiti pe internet cu Adobe Flash la 720p sa zicem pe un clip pe youtube, s-ar putea sa sacadeze putin. In rest videoclipurile HTML5 si rezolutiile mai mici in Flash le consuma foarte usor (sunetul cam de proasta calitate, si am reusit sa-l fac sa se auda tare cu SRS Volume Booster din Settings).
Mi se pare foarte utila o tableta pentru vizualizarea hartilor pe Google Maps, pentru ca ai un spatiu mare ca si pe un laptop pe care poti sa cauti mai usor. Veti putea observa in videoclipul demo de jos si cum merge Google Maps.
Camerele foto destul de mediocre, cea din spate de 5 Megapixeli fiind mai rasarita imaginile au iesit ok, dar nu o sa folosim o tableta prea des pentru fotografiere. Eventual in cazul in care transmiti live de undeva si esti nevoit sa folosesti aplicatii de live streaming sau ceva asemanator.
Acumulatorul sau m-a tinut in medie 5-6 ore utilizand tableta in special pe Internet (WiFi) pe pagini web, dar si in aplicatii instalatate din Android Market si poate ruland cate un clip video sau audio de cateva ori.
Concluzii
Toshiba Thrive e o tableta rapida, cu optiuni de conectare extinse, ceea ce o face utila pentru transferul rapid de imagini si alte date impreuna cu file manager-ul preinstalat.
Imi place in special ca ofera un ecran cu rezolutie inalta, are suport pentru carduri SD, iar la portul USB puteti atasa orice mediu de stocare portabil. Porturile HDMI si USB sunt la dimensiuni normale. Poti atasa o tastatura normala la portul USB. Suporta animatii/clipuri Adobe Flash.
Nu-mi place la Toshiba Thrive ca are sunetul chiar slab ca si calitate si volum, iar greutatea acesteia ar fi cam ridicata.
Se gaseste la
MarketOnline – 2.083 Lei
Imagini
[nggallery id=72]
Video Unboxing si Demo
Multumesc MarketOnline pentru tableta Toshiba AT100 de la care am luat-o pentru test.
2 comentarii
Pingback: Toshiba Thrive 7″ este deja pe piata din SUA | ITnewz
Pingback: Toshiba Thrive 7″ este deja pe piata din SUA