Tesla va colecta imagini video pentru a învăța mașinile să se conducă doar cu ajutorul camerelor

Publicat pe 9 mai 2017 - 8:39 de Mîrzac Iulian

Conceptul de mașină autonomă este cunoscut de marea majoritate dintre voi. Mașinile autonome funcționează pe baza unor tehnologii care le permite să identifice totul împrejur și să ia măsurile necesare în funcție de condiții, de trafic ori pietoni și să se conducă la un nivel mare de siguranță care-l depășește pe cel al omului.

Țelul companiei Tesla este să facă mașinile să se conducă autonom la un cost cât mai scăzut, iar într-un interviu TED cu Elon Musk (pe care-l puteți vedea mai jos) a declarat că până la finalul anului 2017 mașinile lor Tesla (nu a menționat dacă toate) se vor putea conduce autonom pe întregul traseu care i-l vei da. Momentan trebuie să fii atent la volan în cazul în care mașina are nevoie de asistență.

A declarat că ”vei putea seta destinația Los Angeles dintr-o parcare din New York și te va duce fără să trebuiască să pui mâna ape volan”.

Pentru asta compania a anunțat că va cere permisiunea utilizatorilor Tesla pentru a colecta scurte videoclipuri de la camerele de pe mașinile care și le-au cumpărat din care întregul sistem să învețe.

Compania nu-și dorește ca mașinile lor să se bazeze pe alți senzori cum ar fi radar-ul, ultrasunete etc. în viitor și este conștientă că mașinile se vor putea conduce autonom doar cu ajutorul camerelor video.

Pentru a proteja utilizatorii materialele video nu vor fi trimise împreună cu date de identificare ale mașinii.

Autosteer – sistemul prin care mașinile Tesla se pot conduce pe autostradă singure, virând ori intrând în depășire a primit update și acum vor fi capabile să circule automat cu maximum 145 Km/h. Până acum limitele erau de 130 Km/h pe autostradă și maximum 56 Km/h pe alte tipuri de străzi.

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele vizibile în meniu, iar cele mai importante sunt Review-urile la noile gadget-uri care ajung pe piața din Romania. Facebook | Twitter

Postează un comentariu: