Google dezvoltă „Fuchsia” – al treilea sistem de operare

Publicat pe 9 mai 2017 - 8:57 de Mîrzac Iulian

Google lucrează la un nou sistem de operare mobile. Se pare că Android și Chrome OS nu sunt de ajuns și au început dezvoltarea lui Fuchsia OS. Proiectul este disponibil public și deja a apărut un preview al interfeței grafice numită: ”Armadillo”.

Nu vă imaginați însă că-l veți folosi prea curând. Este un prototip. Știm despre el că nu se bazează pe Linux ci un microkernel numit ”Magenta” dezvoltat de … Google. Se pare că treptat compania vrea să dezvolte totul de la zero și poate că face bine pentru că ar putea construi produse mai bune. Rămâne de văzut dacă softul se va dovedi mai sigur, mai rapid comparativ cu cel actual.

Google a declarat: ”Magenta a fost dezvoltat pentru telefoane și calculatoare personale moderne cu procesoare rapide și memorie RAM imensă cu posibilități de conectare variate wireless sau wired”. Pare că vor să transforme telefoanele și celelalte dispozitive hardware pe care va rula într-unele care să permită dezvoltarea de soft care să utilizeze componentele electronice în mod liber.

Veți vedea în videoclipul demonstrativ de mai jos că sistemul de operare păstrează o organizare sub formă de cartele care par să plutească pe interfața grafică. Nu înseamnă neapărat că așa va rămâne, dar probabil nu se concentrează prea mult să dezvolte o nouă interfață grafică ci mai mult pe ce înseamnă partea nevăzută a sistemului de operare (partea tehnică).

Acele carduri plutitoare pot fi apăsate îndelung și mutate pe suprafața ecranului. Pare să fi construit de la bun început cu capabilități multi-tasking.

Dezvoltatorii pot accesa proiectul aici.

Google s-a pus pe treabă să schimbe tehnologiile software pe care le utilizează cu unele proprii și asta s-ar putea să aibă un impact și mai mare în viitor în dezvoltarea soft-urilor în condițiile în care deja Google a influențat multe afaceri să dezvolte pe limbaje de programare precum Go ori să utilizeze tehnologii web precum Webm pentru materialele video.

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele vizibile în meniu, iar cele mai importante sunt Review-urile la noile gadget-uri care ajung pe piața din Romania. Facebook | Twitter