O nouă tehnologie prin care se pot face Timelapse-uri

Publicat pe 20 mai 2015 - 8:38 de Mîrzac Iulian

Timelaps Washington University

O nouă tehnologie dezvoltată de cercetători de la Universitatea Washington reușește să creeze videoclipuri timelapse din fotografiile pe care le găsește pe Internet. Locațiile alese pentru demonstrație sunt locații care au fotografii numeroase împărtășite de oameni online pe diferite servicii publice de photo sharing (printre care și Flickr – cele fără licență – și cele indexate de Google). Au reușit să facă în videoclipul de mai jos un timelapse impresionant cu un glaciar cum se topește, cum un lac glaciar seacă, cum se schimbă orașul în timp și cum peisajul se schimbă în general în natură.

Pentru a crea automat acele timelapse-uri de mai jos au trebuit să caute prin milioane de fotografii să le potrivească ca geometrie (pentru ca fiecare fotografie este făcută dintr-un punct), dimensiune a imaginii, rotire, perspectivă și unul dintre cele mai grele lucruri de reglat: distorsiunea creată de fiecare tip de obiectiv în parte. Evident dacă erau diferențe foarte mari  de unghi, perspectivă fotografiile erau eliminate.

Algoritmul este foarte inteligent, și mai multe detalii tehnice puteți găsi în documentul din linkul de pe sursă.

Sursa

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele vizibile în meniu, iar cele mai importante sunt Review-urile la noile gadget-uri care ajung pe piața din Romania. Facebook | Twitter

Postează un comentariu: