Sun cumpara MySql

Publicat pe 17 ian. 2008 - 15:37 de Mîrzac Iulian

Sun Microsystems Sun Microsystems va cumpara MySql pentru 1 miliard $. Aplicatiile pentru baze de date ale MySQL sunt folosite de site-uri de majoritatea site-urilor precum si de site-uri importante precum YouTube si FaceBook, iar succesul preluarii ar permite ambelor companii cresterea vanzarilor. „Sun este in cautarea unor noi surse care sa-i alimenteze dezvoltarea”, a declarat Brent Bracelin, analist la Pacific Crest Securities.

Schwartz a declarat, intr-un interviu, ca in perioade de recesiune companiile sunt interesate de tehnologie, ca mijloc de imbunatatire a eficientei.
Mike Gilpin, analist la Forrester Research, a declarat la randul sau ca preluarea nu este facuta pentru a concura Oracle sau IBM pe piata aplicatiilor pentru baze de date, ci pentru a consolida capacitatea Sun Microsystems in domeniul softurilor pentru Internet.

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro, scriu articole pe toate temele propuse pe site, dar cele mai importante sunt Review-urile la noile gadgeturi care ajung pe piața din Romania. Facebook | Twitter

Postează un comentariu: