Sony QX100 si QX10 – camere foto pentru smartphone [IFA Berlin]

Publicat pe 7 sept. 2013 - 15:44 de Mîrzac Iulian

Sony QX100

IFA Berlin a avut destul de multe gadgeturi interesante lansate pe piata sau doar prezentate dar iata ca zvonurile despre camerele foto pentru smartphone de la Sony s-au confirmat si compania a facut un pas nou in industrie introducand pe piata Ciber-shot QX10 si QX100. Conceptul care presupune atasarea camerei foto de un smartphone, iar imaginile sa fie distribuite wireless catre smartphone nu este nou, o alta companie a prezentat un prototip in 2011 dar probabil nu a mai lansat produsul pe piata din lipsa de interes a publicului.

Camerele foto sunt facute sa functioneze alaturi de un smartphone cu iOS sau Android OS cu ajutorul carora se vor putea obtine acum imagini la o calitate mult mai buna decat cele facute direct cu smartphone-ul. Conceptul a prins viata cel mai probabil datorita freneziei create cu accesoriile de iPhone speciale pentru camera foto (obiective convertoare: zoom, wide, macro, huse cu obiectiv, etc.)

QX100 va avea un pret de 500$ si este modelul mai scump. Are un senzor de imagine de 20.2 MP EXMOR RCMOS, obiectiv Carl Zeiss cu zoom optic 3.6x, procesor de imagine BIONZ, si chiar si un inel pentru focalizare si zoom.

QX10 are pretul de 250$ si este echipat cu un senzor de 18.2 Mp, obiectiv Sony G cu 10x zoom optic, si tehnologia de stabilizare a imaginii Optical Steady Shot. Va fi disponibila in culorile: alb si negru.

Amandoua se conecteaza prin WiFi si o conexiune Bluetooth NFC, obiectivul va putea fi utilizat de la o distanta de mica (probabil 1m), dar si atasat fizic cu ajutorul unui suport pentru smartphone-uri.

Sony pregateste chiar si niste accesorii pentru cele doua: un trepied, o husa speciala pentru Xperia Z si una din aceste camere atasata. 

Daca ne uitam un pic in ansamblu Sony ar putea incepe aici o revolutie in IT. Daca conceptul va prinde la public aceste camere foto intr-un corp de obiectiv ar putea sa inlocuiasca camerele foto compacte, pentru ca trebuie sa recunoastem ca: sapnuriele nu mai au trai lung, iar utilizatorii de smartphone-uri nu sunt intotdeauna multumiti de camera lor foto.

 

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele vizibile în meniu, iar cele mai importante sunt Review-urile la noile gadget-uri care ajung pe piața din Romania. Facebook | Twitter

Postează un comentariu: