Obiectiv cu camera foto incorporata de la Sony !

Publicat pe 20 aug. 2013 - 21:12 de Mîrzac Iulian

Sony Lens-Camera

Daca Lytro a reusit sa obtina intr-un obiectiv o camera foto remarcabila care la final scoate o imagine refocalizabila pe calculator si in camera, Sony a creat un nou concept care se aseamana cu Lytro prin prisma faptului ca tot in corpul obiectivului se afla si senzorul foto si intreg aparatul foto, doar ca aparatul foto comunica wireless cu un smartphone sau alt dispozitiv mobil catre care poate trimite imaginile in timp real. QX10 si QX100 sunt obiectivele „add-on” dupa cum le-au numit compania japoneza.

Ce vor sa faca aici este sa permita oricarui smartphone capacitatea de a putea crea fotografii de calitate superioara oricarui alt smartphone de top cu camera integrata. Mai mult de atat nu vor lipsi tehnologii precum: procesorul de imagine BIONZ, WiFi (bineinteles), NFC, un slot SD, suporta Android si iOS.

In 2011 o alta companie a mai venit cu o astfel de initiativa insa atunci probabil parea prea futuristic device-ul, acum camerele foto ieftine abia daca se mai vand iar smartphone-urile au vanzari in crestere per total.

Si reclama este interesanta chiar daca este din 2011 trezeste interesul.

Camera RX100MII va avea un pret estimat de 600$, obiectiv Carl Zeiss, iar al doilea model RX10 va avea un obiectiv cu zoom de 10X si un senzor 1/23 inch de 18 Megapixeli CMOS cu un pret estimat la 400$. Din Septembrie sunt asteptate informatii mai multe dar inca nu se cunoaste cand vor fi disponibile, iar preturile nu sunt oficiale.

Sony Lens-Camera 2

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele vizibile în meniu, iar cele mai importante sunt Review-urile la noile gadget-uri care ajung pe piața din Romania. Facebook | Twitter

Postează un comentariu: