Sony NEX-5R – un nou mirrorless in peisaj

Publicat pe 30 aug. 2012 - 23:09 de Mîrzac Iulian

Sony a adaugat un nou membru in familia aparatelor foto mirrorless (fara oglinda ca DSLR-urile). Este vorba de NEX-5R un model de mijloc care vine in locul lui NEX-5N. Aparatul foto a primit cateva noi aditii care o face mai buna in utilizarea de zi cu zi (usability). Totusi modificarea cea mai importanta nu vine pe partea de design. O noua modalitate pentru a detecta punctul de focalizare automat a fost integrata denumita „New Phase Detection autofocus”. Se pare ca este o modalitate noua adoptata de mai multi producatori in putintele modele probabil de test.

Deocamdata se mentioneaza vag ca da rezultate mai bune fata de vechile moduri de detectie a punctului de focalizare. Ce inseamna o focalizare mai buna, inseamna imagini clare mai rapide, fara sa stai sa incerci sa focalizezi de multe ori pana faci fotografia.

Seriile se impart in NEX-3, NEX-5 si NEX-7. Prima serie are modelele mai ieftine (in jur de 2.000 lei) si NEX-7 cele mai scumpe si mai performante. NEX-5R are un nou buton circular pentru setarea mai rapida a aparatului foto (viteza obturator), iar butonul on/off este asezat acum in jurul butonului de fotografiere design si mai apropiat de cel al DSLR-urilor.

Si poate alta functie importanta (din punctul meu de vedere foarte utila): Modul WiFi incorporat. Imaginati-va ca de acum veti putea trimite instant fotografii de calitate mare direct unde doriti prin e-mail, facebook, etc.

Ce parere aveti despre noul NEX-5R ?

 

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele vizibile în meniu, iar cele mai importante sunt Review-urile la noile gadget-uri care ajung pe piața din Romania. Facebook | Twitter

1 Comentariu până acum. Spune-ți părerea.

Postează un comentariu: