Siebo este primul sistem Smart Home de la Allview

Publicat pe 9 dec. 2016 - 7:19 de Mîrzac Iulian

Allview face un pas important lansând pe piața autohtonă o serie de senzori pentru casă sub brandul SIEBO. Deci Siebo Smart Home este un sistem smart home care include o mulțime de senzori care îți transformă complet căminul și te ajută să îndeplinești dintr-un singur loc, adică din smarphone o mulțime de acțiuni.

Trendul este aici, Internet of Things sau Internetul Lucrurilor cum este denumit în limba română este pe val, apar din ce în ce mai multe device-uri ce se pot conecta la Internet și le poți controla de la distanță.

Sistemul este format dintr-o ”unitate centrală” care este reprezentată de camera video care o poți folosi pentru a vedea ce se întâmplă acasă. Acest modul central trebuie să fie în permanență conectat la Internet prin Wi-Fi. Senzorii pot fi controlați de pe smartphone sau tabletă prin intermediul aplicației Android dezvoltate de Allview. Compania a promis și o variantă iOS în curând.

“Viziunea Allview este oferirea de tehnologii inteligente și accesibile, sub un brand românesc. Dacă în 2011 am mizat pe telefoane mobile dual sim, exploatând nevoia pieței de telefonie a momentului, în 2016 mizăm pe sisteme smart home, pe care le considerăm viitorul pieței de IT&C în anii ce vor urma” a declarat Lucian Peticilă, General Manager Visual Fan, compania care deține brandul Allview.

Odată cu dezvoltarea Internet of Things au apărut îngrijorări legate de siguranța datelor, și siguranța accesului la senzori, accesul la casă ori la sistemele de supraveghere din casă. Sunt voci care spun că nu se acordă suficientă atenție asupra acestui subiect. Allview a luat aceste avertismente din industrie în serios și declară că senzorii folosesc un protocol de comunicare prin wireless bine securizat asemănător cu cel din domeniul bancar. Mai exact Siebo Smart Home folosește ZigBee un protocol de comunicare wireless securizat, cu consum redus de energie, dedicat sistemelor smart home, sistemelor medicale wireless, sistemelor de management trafic.

„Printre elementele de noutate pe care le aduce noul sistem, în comparație cu alte oferte din piața locală, se numără și caracterul autonom al Siebo Smart Home: nu este nevoie de abonament, poți controla sistemul de pe orice smartphone sau tabletă, iar nevoia de securitate a produselor din categoria IoT a fost o prioritate încă din stadiul de concept”, a subliniat Ciprian Cucu, Sales Manager Allview.

Senzorii concepuți pentru sistemul Smart Home au fost împărțiți în patru categorii: Utilitar, Confort, Securitate, Eco.

După prezentare am fost curios să văd și de aproape senzorii (o parte dintre ei) așa că i-am filmat. Îi puteți vedea în videoclipul de mai jos. Am prins în clip și cum poți închide / deschide draperiile, ori cum arată oglinda smart.

Prețul de pornire pentru un sistem Siebo Smart Home este de 799 de lei și poate ajunge până la 6.000 de lei, în funcție de complexitate și de numărul de senzori. Pentru început, dispozitivele Siebo Smart Home by Allview vor putea fi achiziționate pe site-ul allview.ro, iar începând de anul viitor prin retailerii Altex, MediaGalaxy și eMAG.

Ce am aflat de la reprezentanții Allview la eveniment. Pe lângă senzorii dedicați care te anunță dacă se întâmplă ceva (este fum, gaz, apă pe jos, există mișcare în casă, etc.) există de exemplu pentru aparatele ce pot fi controlate prin telecomandă și niște transmițători cu infraroșu. Mă întrebam cum poți activa un aparat de la distanță dacă nu este special pentru sistemul lor smart home.

Pe scurt transmițătorul infraroșu poate învăța cum comunică telecomanda cu: televizorul, sistemul audio, aparatul de aer condiționat ori alte aparate de acest gen și le poate activa.

Într-o primă etapă compania va comercializa numai o parte din senzori, în diferite configurații de pachete. Printre dispozitivele inteligente care vor fi comercializate în primă fază se numără senzorii de gaz și de fum, senzorul multifuncțional care detectează mișcarea, temperatura, umiditatea și luminozitatea din încăpere și senzorul IR care controlează aparatele cu telecomandă din casă. Toate dispozitivele inteligente sunt ușor de instalat și nu necesită asistență specializată.

Un alt terminal lansat astăzi în gama Siebo Smart Home by Allview este oglinda inteligentă. Rezistentă la contactul cu apa, oglinda recunoaște atingerile în 10 puncte de presiune, se conectează la mediul online prin WiFi și comunică prin Bluetooth cu alte gadget-uri. Oglinda poate servi drept panou de comandă pentru smart home, dar este în același timp și un indicator pentru sănătate. Oglinda se conectează la cântarul inteligent și afișează fiecărui utilizator un istoric cu oscilațiile sale de greutate. De asemenea, indică valorile înregistrate de senzorul care măsoară hidratarea pielii și face recomandări pentru fiecare situație în parte.

Sistemul Siebo Smart Home va fi dezvoltat în anul ce urmează cu un număr impresionant de senzori și dispozitive inteligente, atât pentru casă cât și pentru birou.

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele vizibile în meniu, iar cele mai importante sunt Review-urile la noile gadget-uri care ajung pe piața din Romania. Facebook | Twitter

Postează un comentariu: