Şi Google are în dezvoltare un smartphone modular !

Publicat pe 28 feb. 2014 - 9:37 de Mîrzac Iulian

Google Project Ara

Săptămâna aceasta au apărut mai multe detalii despre proiectul Google Ara, un smartphone modular, care s-ar părea că a fost în dezvoltare deja de aproape doi ani și despre care s-a menționat prima data în Octombrie anul trecut. Google Ara nu este prima încercare de a crea un smartphone modular de către o companie nu știu dacă vă amintiți de Phoneblocks.

Google Ara este asemănător: un schelet pe care se pot atașa mai multe module care pot adăuga funcții noi telefonului sau chiar îmbunătăți funcțiile existente. Asta ar însemna ca noi sa nu ne mai schimbam întregul telefon ci sa plătim pentru acel modul. Se pare că există și o estimare de preț: ar costa 50$ la lansare, dacă la prima vedere pare un preț mic într-un final nu cred ca va costa atât de puțin, poate doar pentru prețul scheletului pe care se vor atașa modulele.

Personal cred că dacă proiectul va ajunge pe piaţă, modulele pe care le vei cumpăra ca upgrade adunate la un loc vor costa mult mai multe decât dacă îți vei lua aceeaşi configuraţie pe un telefon construit „dintr-o bucată” cum e acum pentru ca este clar ca procesul de producție va fi mai costisitor pentru fiecare modul în parte. Spun că vor costa mai mult pentru că nu e ca la PC unde cumperi o placa video, procesor, unde sunt niște componente descoperite, circuite descoperite ci vor fi părți dintr-un telefon normal cu carcasă proprie, protecție la şoc separată, etc.

Ar fi disponibile aproximativ 10 sloturi de module pe spatele scheletului, unde vei putea introduce o memorie mai mare, acumulator mai mare, conectivitate mai rapida (LTE), procesor și GPU mai bun.

Imaginile sunt doar conceptuale nu reprezintă produsul în sine care este estimat să ajungă sa fie prezentat peste un an în prima parte a anului 2015.

Vedeţi un viitor pentru astfel de smartphone-uri ? V-aţi cumpăra un astfel de gadget ?

Google Project Ara 2

Google Project Ara 3

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele vizibile în meniu, iar cele mai importante sunt Review-urile la noile gadget-uri care ajung pe piața din Romania. Facebook | Twitter

1 Comentariu până acum. Spune-ți părerea.

Postează un comentariu: