O idee de design pentru smartphone care merita sustinuta: Phoneblocks

Publicat pe 11 sept. 2013 - 20:23 de Mîrzac Iulian

Phoneblocks

L-am gasit intr-un share pe Facebook si mi s-a parut o idee geniala de design pentru un smartphone. Design-ul modular nu e nou pentru telefoanele mobile. Au mai existat tentative de a aduce asemenea produse pe piata, insa publicul nu a manifestat atunci destul interes. Nici acest design nu este facut chiar pentru toata lumea, ar merge perfectionat poate prin mentinerea unui design familiar tuturor, adica o carcasa care inglobeaza componente mai multe, iar sub acea carcasa sa iti permiti sa inlocuiesti modulele fara sa ai cunostinte tehnice.

Daca ar fi sa iasa un telefon pe piata ca cel din videoclipul de prezentare de mai jos multor persoane li s-ar parea putin cam inestetic, insa ideea de a putea inlocui orice modul atunci cand s-a stricat unul dintre ele sau poate vrei sa-i faci un upgrade este necontestat de buna, trebuiesc intrecute doar limitarile ingineresti care pot aparea de-a lungul punerii proiectului in practica.

Arata-ti interesul pentru proiect !

Personal mi-ar placea sa porneasca un nou trend in aceasta directie insa s-ar putea ca majoritatea sa considere ca un telefon din zilele noastre sa fie mai practic: dai o suma de bani si il tii 2-4 ani in loc sa-i schimbi module de-a lungul timpului. Economic vorbind e mai ieftin sa produci un telefon care este asamblat de roboti in fabrica decat un telefon facut din module mici.

Voi ce parere aveti de Phoneblocks ? (videoclipul a strans 1.6 milioane de vizualizari de ieri :P)

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele vizibile în meniu, iar cele mai importante sunt Review-urile la noile gadget-uri care ajung pe piața din Romania. Facebook | Twitter

1 Comentariu până acum. Spune-ți părerea.

Postează un comentariu: