SanDisk a prezentat un prototip de card SD de 1 TB

Publicat pe 21 sept. 2016 - 8:21 de Mîrzac Iulian

sandisk-1tb-sdxc

SanDisk anunță la Photokina în Cologne, Germania crearea primului card SDXC de 1 TB (Terrabyte). Da, știu, încă aveți un card de 16/32 GB în camera foto și nu vă trebuie mai mult. Și totuși au ajuns producătorii să îndese atât de mult spațiu de stocare pe un card SD.

Asta înseamnă ca deja pot sau vor putea în curând să ofere și varianta micro SDXC pentru telefoane mobile. Acolo unde iarăși suntem mulți pe 16/32 GB sau mai puțin dacă folosești telefoane din gama entry.

Creșterea capacității de stocare a cardurilor SD este o veste bună in special pentru cei care au trecut pe camere foto cu filmare 4K care ocupă mult mai mult spațiu comparativ cu filmările 1080p.

Au trecut 2 ani de la lansarea cardului de memorie de 512GB Extreme Pro SD. S-a dublat repejor capacitatea de stocare. Producătorul ne-a mai amintit în comunicat că au trecut 16 ani de la lansarea cardului SanDisk 64MB.

Prețul cardului SDXC pentru stocarea a 1TB de date va fi pe măsură așa cum toată tehnologia nouă este scumpă (peste 1000 lei în orice caz), dar pentru unii se va dovedi util sau necesar.

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele disponibile pe website, dar cel mai mult îmi place să fac review-uri la noi gadget-uri disponibile pe piață. Facebook | Twitter

Postează un comentariu: