Samsung va lansa o tabletă de 11.8-inch cu Retina Display!

Publicat pe 31 iul. 2012 - 17:27 de Boboc Gheorghe

 


După cum știm, Samsung e concurent direct pe piața tabletelor cu Apple, iar pentru a nu rămâne în urmă definitiv, au decis sa facă o tabletă cu Retina Display, ecranul căreia va fi concurentul display-ului noului iPad. Această informație a fost obținută de către The Verge din documentele prezentate de Samsung pentru judecata cu Apple. Din aceste documente, s-au mai aflat și caracteristicile tehnice ale viitoarei tablete.

În general, se cunoaște că display-ul dispozitivului va avea o rezoluție de 2560×1600 pixeli sau cu o densitate de 256ppi, cu o proporție de 16:10 și o mărime de 11,8-inch. Această mărime este mult prea mare, dar nu cea mai mare pentru o tabletă. De asemenea se cunoaște că tableta va fi din seria Galaxy și va avea 4G/Wi-Fi.

Zvonurile spun că tableta va funcționa cu un procesor dual-core Exynos cu o frecvență de 2Ghz. Prezentarea se planifică pentru 2012, dar informații despre lansarea pe piață încă nu sunt disponibile.  O mărime atât de mare, va aduce o groază de probleme dezvoltatorilor de aplicații, fragmentarea răspândindu-se și mai mult. Tableta cel mai probabil va funcționa pe Android 4.1, dar nu e exclusă nici varianta Android Honeycomb.

 

Despre Autor

Un puști pasionat de IT, de web design și de tot ceea ce se întîmplă nou în lumea IT. Un mare fan Apple, și al lui Steve Jobs! Stay hungry, stay Foolish! Facebook | Twitter

1 Comentariu până acum. Spune-ți părerea.

  1. Arbok 03/08/2012 at 00:41 - Reply

    De ce nu au pus Windows 8 ca sistem de operare pe noua tableta Samsung 11.8, aceea cu nume de cod P10. Sau macar de o faceau dual-boot Android si Windows 8.

    Pacat. Daca ar fi venit cu Windows 8 pe ea as fi cumparat-o.

Postează un comentariu: