12 septembrie – ziua în care Apple ar lansa iPhone 5 și iPad Mini!

Publicat pe 31 iul. 2012 - 17:19 de Boboc Gheorghe

Ultimile săptămâni au indicat o zi în care Apple ar putea prezenta noi generații ale produselor sale. Resurse cunoscute precum All things DigitalThe VergeThe New York TimesBloombergReuters si The Loop indică o dată în care Apple ne-ar putea bucura – 12 septembrie. 

Totul a început cu iMore care a afirmat că 12 septembrie ar fi data când Apple va lansa următoarea generație de iPhone-uri și o versiune a iPad-ului mai mică. De asemenea, iMore a declarat că startul vânzărilor ar fi 21 septembrie. Între timp, site-ul chinez Macotakara a publicat un video cu iPhone-ul din imaginile de aici asamblat complet, și susține că aceasta este versiunea finală.

iPhone 5 va avea o extraordinară rezoluție de 1136×640.  Lățimea display-ului nu s-a schimbat, în schimb înălțimea s-a mărit cu 10 mm, creînd un raport de 16:9, fără distorsiuni. Partea superioară și inferioară ale capacului din spate a smartphone-ului, care în fotografii sunt de culori diferite vor fi din sticlă, iar restul capacului va fi din aluminiu, un material specific produselor Apple. De asemenea acesta va avea un conector de 19 pini, care este mult mai mic, iar prezența lui a fost confirmate de câteva surse care susțin că va avea și un adaptor pentru accesoriile existente. Ca confirmare vine și un patent înregistrat de Apple al noului conector.
Videoclipul îl puteți vedea mai jos.

[youtube width=”640″ height=”360″]AyOqeDfJueM[/youtube]

 

AllThingsD susține declarațiile celor de la iMore și le confirmă. Puțin mai tîrziu The Verge confirmă data de 12 septembrie când Apple va lansa noi generații din seriile de produse consacrate, și chiar unul nou – iPad Mini.

iPad Mini va avea grosimea ca și iPod Touch, adică de 7,2 mm, ceea ce e vizibil mai subțire ca iPad 3, care este de 9,4 mm. De asemenea iPad Mini va fi mai subțire decât Kindle Fire. Surse anonime declară că prototipul micului iPad seamănă cu Nexus 7, în afara anumitor aspecte ale display-ului. Multe elemente din design-ul iPod Touch-ului le vom revedea în posibilul iPad Mini. De asemenea, mai există și zvonuri că iPad Mini nu va avea Retina Display, și va avea o rezoluție de 1024×768 pixeli. Lipsa puternicului display ar fi motivată de faptul că Apple ar vrea să păstreze un preț accesibil pentru toți.

Desigur, toate produsele prezentate vor rula iOS 6.

După cum știu, Apple iubește să organizeze evenimentele miercurea, iar 12 septembrie, întradevăr ar putea fi o zi măreață pentru companie. Aceste confirmări venite din atâtea surse diferite ne fac să credem în această zi, informațiile fiind primite cel mai probabil de la Apple, dar, desigur, neoficial. Nimic nu e sigur, iar prezentarea ar putea fi chiar transferată pentru o altă zi. Așteptăm cu nerăbdare acel eveniment, iar luna ce urmează, se anunță a fi una interesantă.

Despre Autor

Un puști pasionat de IT, de web design și de tot ceea ce se întîmplă nou în lumea IT. Un mare fan Apple, și al lui Steve Jobs! Stay hungry, stay Foolish! Facebook | Twitter

2 Comentarii până acum. Spune-ți părerea.

Postează un comentariu: