Microsoft lansează Outlook.com!

Publicat pe 1 aug. 2012 - 16:55 de Boboc Gheorghe

A venit ziua când hotmail a încetat să mai existe, dar în schimb Microsoft lansează beta-serviciul Outlook.com. Site-ul este o aplicație Web de email simplă și modernă, legată cu rețelele de socializare, Skype, SkyDrive și e realizat în stilul Windows 8 și Office 2013.

Site-ul are o interfață ”proaspătă, curată și intuitivă”, cu o cantitate minimă de publicitate. Outlook.com e realizat în același stil ca și varianta beta a Microsoft Office 2013, dar există și câteva elemente din Windows 8, fiind ușor de utilizat și de pe dispozitivele mobile cu touchscreen.

În partea stângă a interfeței este poziționat o bară de meniu care se schimbă dinamic. De exemplu, poți crea un e-mail, să răspunzi la altul, să-l marchezi ca spam etc. Tot acolo se află și butoanele pentru chat-ul online și un link spre profilul utilizatorului. Poți folosi același cont Microsoft, pentru Windows Live, logare în Windows 8 sau Office 2013. Pentru a te loga intri pe www.outlook.com și introduci datele de logare de pe hotmail.

Au fost adăugate de asemenea și caracteristici noi, cum ar fi: chat cu prietenii tăi de pe Facebook, precum și integrarea cu Skype (adică poți efectual apeluri către utilizatorii Skype direct din interfața site-ului). Pe lingă chat-ul cu prietenii de pe Facebook, îți poți lega contul cu Twitter, LinkendIn și Gmail. Poți încărca contactele și informațiile despre ele în contul tău. Sincronizarea cu contactele Google se va produce în timp real.

Dacă faceți click pe săgeată de lângă logo-ul Outlook, aveți posibilitatea să alegeți un să mergeți: SkyDrive, Calendar și People, despre care v-am spus mai sus. Desigur, să nu uităm și de SkyDrive, sau serviciul cloud de la Microsoft, cu 7GB stocare. În caz că ați primit prin mail un fișier Word, Power Point sau Excel, le puteți edita direct din browser, iar, ulterior le puteți salva în ”norul” dumneavoastră SkyDrive. De asemenea puteți crea și astfel de fișiere, edita și partaja.

 

Outlook.com reprezintă un element important al puzzle-ului pe care Microsoft încearcă să-l facă. Puzzle, pe care așteptăm să fie gata pe 26 octombrie când va fi lansat Windows 8 și tableta Surface cu Windows RT. Compania a decis să ofere utilizatorilor o soluție bine integrată a serviciilor sale pentru muncă și divertisment, care constă din un sistem de operare pentru device-urile mobile, pentru tablete, desktop, servicii cloud pentru sincronizare, și un magazin de aplicații. Totul practic ca la Apple.

Vorbind concret despre Outlook.com, una dintre sarcinile cele mai importante ale sale este confruntarea cu Google Mail, sau Gmail. În twitt-ul oficial al proiectului s-a anunțat că după aproximativ 6 ore de la lansare, s-au înscris peste un milion de oameni. Desigur, Microsoft mai are de lucrat la acest serviciu, la integrarea interfeței în toate serviciile sale, la traducere și alte detalii. Aici puteți face cunoștință mai detaliat cu Outlook.com.

Despre Autor

Un puști pasionat de IT, de web design și de tot ceea ce se întîmplă nou în lumea IT. Un mare fan Apple, și al lui Steve Jobs! Stay hungry, stay Foolish! Facebook | Twitter

Postează un comentariu: