Samsung va avea un an greu

Publicat pe 26 mai 2015 - 8:46 de Mîrzac Iulian

Samsung

Aici mă refer mai exact la divizia mobile, mă gândesc că la televizoare stau bine, la producția de panel-uri LCD/LED, componente electronice la fel. Samsung a înregistrat performanțe neașteptat de slabe chiar și pentru cei mai pesimiști oameni din industrie. Noi rapoarte indică o scădere drastică a vânzărilor în China cu 50% față de aceeași perioadă în trecut.

Cum China este cea mai mare piață de desfacere să nu mai vinzi acolo înseamnă să ai probleme ca mare companie. Și bănuiesc că și vouă vi se pare greu să te lupți cu Oppo, OnePlus One, Xiaomi mai ales pentru că a adus un produs pe piață asemănător cu iPhone (ca design hardware și software) cu Android modificat și performanțe de top la un preț de 1.500 lei.

Samsung a mizat greșit pe lansarea a prea multe terminale mobile, mult prea multe, anunțând deja că anul acesta vor lansa mai puține modele Android deoarece nu este sustenabil. Vânzările la ultimul flagship: Galaxy S6 sunt în scădere, ar fi fost produsul care i-ar fi putut menține la un nivel de performanță economică bună. Culmea este că Samsung a renunțat la plastic și alte materiale percepute ca fiind de calitate mai proastă, mai puțin rezistente și care se uzează mai repede în comparație cu ce folosea Apple (un aliaj special de aluminiu anodizat) și sticlă, așa că pe acest model au folosit și ei metal și sticlă.

Părerea mea este că fiecare dintre cele două abordări este bună, carcasa din plastic fiind mai ușoară, flexibilă, care la cădere ar proteja mai bine telefonul, în timp ce aluminiul ar oferi protecție mai mare în cazul lovirii pe laturi și își va păstra un timp mai lung designul superb. Odată cu această mutare Samsung a trebuit să elimine de pe Galaxy S6 rezistența la apă un dezavantaj față de alți competitori.

La o lună de la lansarea Galaxy S6 ar fi înregistrat 10 milioane de telefoane distribuite la nivel global, care în comparație cu Galaxy S5 ar fi înregistrat anul trecut 11 milioane de unități livrate în aceeași perioadă de timp. Întrebarea este: câte s-au vândut propriu-zis și ce strategie vor aborda de acum încolo pentru a reuși să vândă tot stocul?

Problema majoră la Galaxy S6 și Galaxy S6 Edge dar și cu alte mode de-ale lor este că experiența software nu a fost îmbunătățită, mulți utilizatori acuză aplicațiile Samsung instalate forțat care ocupă și mult spațiu pe telefon. Cu toate acestea includ specificații de top, carcasa metalică și o cameră foto care într-adevăr este poate cea mai bună în acest moment ținând cont de review-urile apărute peste tot. În același timp, utilizatorii generației trecute de telefoane Galaxy nu au primit

Lovitura Apple a venit anul trecut atunci când a lansat iPhone 6S la dimensiunea mare a ecranului pe care Samsung a oferit-o prin seria de succes Galaxy Note. China a ajutat mult Apple, probabil de mult așteptau un smartphone mare de la ei.

Conform unui raport IDC, Samsung a căzut într-un an în China de pe primul loc pe locul 4. Xiaomi nu stă rău deloc deci posibil pe viitor sa creeze și pentru Apple probleme.

China Smartphones IDC

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele vizibile în meniu, iar cele mai importante sunt Review-urile la noile gadget-uri care ajung pe piața din Romania. Facebook | Twitter

Postează un comentariu: