Mașina autonomă Uber văzută pe stradă

Publicat pe 25 mai 2015 - 8:36 de Mîrzac Iulian

UberÎn ultima perioadă au apărut articole despre Uber care dorește să automatizeze și mai mult transportul de persoane. Zvonurile estimau că până în 2025 dacă va reuși compania să automatizeze complet transportul de persoane și să introducă mașinile fără șofer, s-ar pierde 10 milioane de locuri de muncă la nivel global, fapt care ar destabiliza economia la nivel global destul de mult. În acest moment Uber a fost surprinsă testând o mașină autonomă pe străzile din Pittsburgh (SUA), pare că Google, Tesla, Apple sau altele nu sunt singurele companii care își doresc cu ardoare să dezvolte o astfel de tehnologie.

Purtătorul de cuvânt Uber, Trina Smith a declarat: „Mașina văzută pe străzi recent face parte dintr-un program complex de mapare a străzilor, de siguranță și pentru un automatizare”. Nu au fost transmise alte informații.

În acest moment compania dorește să scadă costurile pentru clienți și mai mult – în cazul UberX nu cred că mai au de unde să scadă de la 1.39 lei / km, dar la nivel global își doresc prețuri mai mici, probabil referindu-se la celelalte servicii: (TAXI, BLACK, SUV, LUX). Deci pe termen lung poate nu este o idee extraordinară să faci acest job ținând cont că se va migra spre mașini fără șoferi, dar probabil va dura mai mult de 10 ani să se facă tranziția.

Se estimează că Uber va afecta și vânzările de mașini până în 2025 și că va determina o scădere cu 40% a vânzărilor, cel puțin în SUA, deoarece vor fi persoane care vor împărți accesași mașină pentru a merge în aceeași direcție.

Dacă folosești acest cod: htb4h primești o cursă de 40 de lei gratuit, de ajuns să traversezi tot Bucureștiul, pentru că se aplică tariful standard de 1.39 lei /km.

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele disponibile pe website, dar cel mai mult îmi place să fac review-uri la noi gadget-uri disponibile pe piață. Facebook | Twitter

Postează un comentariu: