Samsung lanseaza ultrabookurile Seria 5

Publicat pe 12 dec. 2011 - 20:45 de Mîrzac Iulian

Pana acum Samsung a stat cuminte in banca sa, nu a atacat segmentul ultrabook, intrand anul acesta doar in colaborare cu Google din care a rezultat Chromebookul tot un laptop care se vrea ultra usor si rapid. Noile laptopuri Seria 5 intra de data aceasta oficial pe piata de ultrabookuri cu dimensiuni de 13″ si 14″.

Laptopul de 14″ iese putin din tiparul Intel care defineste un Ultrabook; masoara 20.9mm grosime si cantareste 1.8Kg, fata de 20mm si 1.4Kg cat trebuie sa fie in mod standard, dar vom vedea daca pe Intel deranjeaza lucrul asta in perioada urmatoare. Varianta de 13″ in schimb se incadreaza cantarind 1.4 Kg si avand grosimea de 14.9mm.

Ultrabook sau nu stim sigur ca amandoua au ecrane anti-reflexive, au procesoare Intel Core i5, si pot ingloba pana la 8 Gb ram. Veti putea opta pentru un SSD de 128 Gb sau un SSD de 16 Gb alaturi de un HDD de 500 Gb/1 Tb. Asta ar putea explica de ce modelele Seria 5 sunt mai grosute cu putin decat alte ultrabookuri.

Alte caracteristici de mentionat sunt: o unitate optica care ar putea fi utila, GPU AMD HD7550M, LAN, WiFi, VGA, HDMI, si poate boota in 7 secunde din modul de Hibernare, si are si Samsung un mod Fast Start prin care laptopul iese din modul Sleep in doar 2 secunde.

Samsung Seria 5 va fi disponibila in Korea de Sud pana la sfarsitul acestei luni, cu preturi incepand de la 720£ pentru modelul de 13″ si de la 750£ pentru modelul de 14″.

Deocamdata nu se stie cand va ajunge si pe la noi dar presupunem ca in maximum 2 luni ca si restul produselor care se lanseaza. Vom anunta la momentul potrivi.

Ultrabookurile Samsung Seria 5

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele vizibile în meniu, iar cele mai importante sunt Review-urile la noile gadget-uri care ajung pe piața din Romania. Facebook | Twitter

Postează un comentariu: