Samsung Display Co. – divizia de ecrane LCD se separa de SAMSUNG

Publicat pe 3 apr. 2012 - 8:43 de Boboc Gheorghe

Samsung a finalizat procesul de separare a diviziei de ecrane LCD, aceasta luând forma unei companii separate cu 20.000 de angajaţi, ce poartă numele Samsung Display Co. Compania nou creată încorporează fosta divizie Samsung de ecrane LCD, la care se va adăuga în curând şi divizia Samsung Mobile Display, responsabilă de producerea ecranelor cu tehnologie OLED.

Cele două divizii vor funcţiona în paralel sub conducerea noi companii, dar pe termen lung eforturile vor fi concentrate pentru promovarea şi îmbunătăţirea ecranelor cu tehnologie OLED, considerate superioare faţă de cele LCD.

Ca şi producător de ecrane LCD, Samsung a înregistrat vânzări uriaşe în 2011, de aproximativ 20.1 miliarde dolari. Chiar şi aşa, preţurile în scădere abruptă şi vânzările diminuate pe piaţa de televizoare LCD au dus în cele din urmă la încheierea anului pe minus, compania înregistrând pierderi de 665 milioane de dolari. Prin urmare, separarea diviziei de ecrane LCD şi apoi unirea cu ramura de ecrane OLED sub umbrela unei companii separate a fost considerată un pas necesar, menit să uşureze redistribuirea resurselor pentru promovarea şi în cele din urmă tranziţia la tehnologii mai noi.

Despre Autor

Un puști pasionat de IT, de web design și de tot ceea ce se întîmplă nou în lumea IT. Un mare fan Apple, și al lui Steve Jobs! Stay hungry, stay Foolish! Facebook | Twitter

Postează un comentariu: